Foitaj cu banane caramelizate

O gustare dulce ideala, cu banane zdrobite, amestecate cu branza de vaci dulce si cremoasa si condimente cu gust cald
 
<p>
4 portii
Timp de preparare si gatit: 15 minute

Ingrediente:

240 g aluat de foitaj, intins si taiat in 8 dreptunghiuri
2 banane medii
4 linguri fromage frais
4 pastai cardamom, semintele pisate
1/2 lingurita cortisoara macinata, plus o cantitate pentru pudrat
1 lingurita coaja rasa de portocale
8 lingurite miere

Preparare:

Se incalzeste grillul cuptorului la maximum. Se aranjeaza dreptunghiurile de foitaj pe o tava si se prajesc 2–3 minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc si devin crocante.

Intre timp, se sfarama bananele cu o furculita, lasandu-le un pic de textura. Se adauga branza, semintele de cardamom, scortisoara si coaja de portocala si se amesteca bine.
Se intinde mixtura de banane pe foitaje, in strat uniform, apoi se stropeste fiecare bucata cu 1 lingurita de miere.
Se readuc foitajele sub grill si se coc alte 2–3 minute, pana ce suprafata lor superioara este rumenita. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se presara cu scortisoara macinata si se servesc.

Avantaje:

• Bananele sunt o sursa concentrata de energie, iar printre fructe sunt cele mai bogate in potasiu. Acesta este vital pentru muschi si functionarea nervilor. De aceea, bananele sunt un aliment extrem de popular printre sportivi si femei.
• Fromage frais, o branza foarte moale originara din Franta, are continut de grasimi mai mic decat majoritatea altor creme de branza. Se comercializeaza in variante cu continut de grasimi de la 8% la 0%. Oricare versiune veti alege, fromage frais va fi o buna sursa de calciu.
 
Pentru mai multe retete acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
141
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza