Filmele bune se cunosc din școală

Înscrieri pentru proiecții de film gratuite și workshopuri pentru profesorii de liceu
 

Asociația Macondo a lansat pe data de 15 septembrie platforma online www.filmepentruliceeni.ro, unde cadrele didactice se pot înscrie la proiecții gratuite de film și workshopuri în cadrul proiectului „Filme pentru liceeni”. Înscrierea va fi posibilă până pe data de 15 octombrie 2015.

Astfel, profesorii de liceu vor putea viziona împreună cu elevii șase filme de artă pe parcursul anului școlar 2015-2016 în diferite cinematografe și spații culturale. Pentru fiecare film proiectat, Asociația Culturală Macondo, organizatoarea proiectului, va susține un workshop dedicat pentru 50 de cadre didactice care completează formularul de înscriere pe website. Atelierele, disponibile doar în București, vor exemplifica metode practice pentru utilizarea filmului ca metodă de predare. Proiecțiile de film au loc și în alte 12 localități din România precum Timișoara, Râșnov, Corabia, Caracal, Moinești, Moreni, Slobozia, Slatina, Toplița, Târgoviște, Râmnicu-Vâlcea și Giurgiu.

 

Elevii sunt invitați să descopere nu numai elemente teoretice de cinematografie, dar să dezbată și subiecte precum egalitatea de gen, planificarea familială sau incluziunea socială.

Mai multe detalii aici 

Vote it up
138
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza