Film de Oscar pe marile ecrane

Dupa ce a castigat premiul Academiei Americane pentru cel mai bun film, “Argo” revine pe marile ecrane din Romania
 

<p>

Pe 4 noiembrie 1979, cand revolutia iraniana atingea punctul sau critic, militantii ataca ambasada americana din Teheran, luand 52 de americani ostatici. In mijlocul acestui haos, sase americani reusesc sa scape si sa se ascunda in casa ambasadorului canadian.

Povestea reala a crizei ostaticilor din Iran sta la baza scenariului “Argo”, un un film dramatic, in regia lui Ben Affleck, care joaca si in rolul principale.

Bazat pe evenimente reale, actiunea are loc in timpul atacului iranian soldat cu luare de ostatici, filmul concentrandu-se pe rolul mai putin cunoscut pe care l-au jucat CIA si Hollywood, informatii declasificate la multi ani dupa eveniment.

Realizand ca este doar e chestiune de timp pana cei sase vor fi gasiti si cel mai probabil ucisi, atat guvernul american, cat si cel canadian, roaga CIA sa intervina. Agentia apeleaza la specialistul de top in “recuperari”, Tony Mendez, cerandu-i sa vina cu un plan ca sa ii scoata in siguranta pe cei sase din tara. Un plan cu adevarat incredibil, parca rupt din filme.

"Argo" ii mai aduce in rolurile principale pe Bryan Cranston (Breaking Bad), Alan Arkin (castigatorul premiului Oscar pentru Little Miss Sunshine) si John Goodman (Trouble with the curve). Distributia ii mai cuprinde si pe Victor Garber, Tate Donovan, Clea Duvall, Scoot McNairy, Rory Cochrane, Christopher Denham, Kerry Bishe, Kyle Chandler si Chris Messina.

Dupa ce a rulat, in noiembrie, pe marile ecrane din Romania, filmul care a castigat duminica seara marele premiu Oscar poate fi revazut, acum, in mai multe cinematografe din intreaga tara. Programul complet, la nivel national, poate fi consultat AICI.

Afla AICI cine a castigat si celelalte premii Oscar.

</p>

Vote it up
190
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza