Fileuri de pastrav picant la gratar

Fileurile pot fi servite ca aperitive. In loc de tamarin, poti folosi un amestec din 1 lingura suc de lamaie si 1 lingura apa.

 

<p>Preparare: 15 minute, plus 30 de minute pentru marinare
La foc: 5 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 188
Glucide 1 g
Proteine 27 g
Grasimi 8 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

4 fileuri de pastrav, 125 g fiecare
Pentru marinata:
1 lingurita concentrat de tamarin, eventual sub forma de pulpa
1/2 lingurita praf de chilli
1 lingura coriandru proaspat tocat
1/2 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita cumin macinat
2 lingurite pasta de usturoi sau usturoi zdrobit
Sare
Putin ulei pentru uns
Ornare: coriandru proaspat; 1 lamaie
Garnitura: frunze de salata si rosii

Preparare

1. Se pun fileurile unul langa altul pe un singur strat, cu pielea in jos, intr-o cratita adanca de inox.
2. Pentru prepararea marinatei, se amesteca, intr-un castron, tamarinul cu 2 linguri de apa fierbinte. Daca nu se dizolva, atunci se trece vasul in bain-marie amestecand pentru a se dizolva. Apoi se lasa la racit.
3. Se adauga chilli, coriandrul tocat si cel macinat, cumin, usturoi si sare dupa gust la apa cu tamarin. Folosind o lingura, se intinde marinata peste peste, astfel incat sa-l acopere complet. Se lasa la marinat 30 de minute.
4. Se incalzeste foarte bine gratarul din cuptor. Se acopera o tigaie cu folie si se unge cu putin ulei. Se pune pestele pe folie si se tine sub gratar 5 minute sau pana cand se faramiteaza usor.
5. Se scot fileurile de pe gratar si se orneaza cu cateva frunze de coriandru proaspat si cu lamaie, taiata in sferturi. Se serveste cu salata de diverse tipuri si rosii.</p>

Vote it up
121
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza