File de somon cu piure de broccoli

Gătește împreună cu Andrei Aradits!
 

DUPĂ MESELE DE SĂRBĂTORI este aproape o necesitate să luăm o pauză de la mâncărurile grele. Aşa că ne-am inspirat de pe blogul actorului Andrei Aradits - singurcook.ro -, care a pus în scenă o serie de episoade amuzante despre gătit, şi am ales pentru tine această reţetă. Poţi să urmăreşti episodul doi, să vezi cum s-a descurcat el şi să încerci şi tu. Poftă bună!

INGREDIENTE

1 filé de somon (n-are sens să-l măcelăreşti singur dacă nu te filmează nimeni)

1 broccoli (are sens să încerci, chiar dacă nu te filmează nimeni)

lime şi lămâie (ia să ai în casă!)

100 g unt

150 g smântână lichidă

3-4 căţei de usturoi

rozmarin (salvie sau mentă şi alte aiureli, dacă eşti curajos)

1 linguriţă icre de manciuria

sare, piper

ulei de măsline

1. Pune file-ul la marinat în: ulei de măsline/unt, taie/zdrobeşte/toacă usturoi, lămâie, rozmarin, sare.

2. Căleşte usturoiul tăiat/zdrobit/tocat în unt, pune apă fiartă peste, aruncă broccoli şi dă drumul la hotă (cam 20 de minute).

3. Trage peştele în tigaie în propria marinată (în unt sau ulei de măsline, depinde de standardele personale ale colesterolului), apoi pune-l la cuptor. 

4. Întoarce-te la broccoli. Cred că a fiert. Aruncă apa şi storcoşeşte-l cu mixerul. Pune sare, piper şi smântână lichidă. Miroase-l. Nu-ţi place? Deghizează-l cu lămâie, rozmarin, salvie sau orice altceva îţi trăzneşte prin cap.

5. Dă focul mic şi topeşte untul. Adaugă smântână, coajă de lime, zeamă de lime, sare şi piper. Amestecă mereu, că altfel se taie. (Poţi să pui şi mentă dacă nu te doare orgoliul de bucătar. Mie mi-a plăcut cu mentă…)

Dacă ai forme pentru piureul de broccoli, unge-le întâi pe dinăuntru cu ulei, ca să alunece mai bine. Dacă nu, pune-l alături şi aşază icrele pe deasupra, iar sosul peste peşte.

 

 

Vote it up
188
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza