File de porc cu sos thailandez

O salată consistentă și sănătoasă, cu carne de porc prăjită, sos de lămâie și ardei iute și multe legume și verdețuri proaspete
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

500 g file de porc, feliat subțire

3 lingurițe de ulei de măsline light

1 morcov mare, tăiat bețișoare

6 cm bucată de ghimbir proaspăt, curățat de coajă și tăiat fâșiuțe

2 cepe verzi, tăiate fâșiuțe

1 ardei gras roșu, tăiat fâșiuțe

1 cană (90 g) muguri de fasole

1 lingură de sos de soia cu un conținut redus de sodiu

1 lingură de sos de pește

1 lingură de ulei de susan

1 ardei iute mic, curățat de semințe și tocat

coaja rasă și sucul de la 2 lămâi verzi

1 cană (30 g) frunze proaspete de coriandru

1 cană (30 g) frunze mici de mentă sau busuioc

125 g rucola

 

PREPARARE 15 minute GĂTIT 10 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 087 kJ, 260 kcal, 30 g proteine, 11 g grăsimi (2 g grăsimi saturate), 9 g carbohidrați (4 g zahăr), 4 g fibre, 735 mg sodiu

 

1 Pune carnea, împreună cu 2 lingurițe de ulei de măsline, într-un castron; amestecă bine.

2 Încinge la foc iute un wok sau o tigaie mare, cu baza groasă. Adaugă restul uleiului de măsline și încinge-l 10 secunde. Călește în el morcovul și ghimbirul circa 30 de

secunde, la foc iute, amestecând continuu, până când se înmoaie. Transferă mixtura într-un castron mare.

3 Reîncinge wok-ul. Punând în el carnea, prăjește-o în trei tranșe, cam 2-3 minute de fiecare dată, până ce este făcută. Scoate felioarele de carne pe un platou. Înfierbântă bine wok-ul înainte de gătirea fiecărei tranșe.

4 Adaugă la mixtura de morcov și ghimbir din castron ceapa verde, ardeiul gras și mugurii de fasole. Amestecă într-un castronel sosul de soia, sosul de pește, uleiul de susan, ardeiul iute, coaja și sucul de lămâie verde. Toarnă dressingul peste salata de legume, apoi adaugă la ea felioarele de carne de porc și omogenizează cu grijă. Încorporează coriandrul, rucola și busuiocul sau menta; amestecă lejer. Servește preparatul imediat.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Adaugă ierburile aromate și rucola chiar înainte de a servi salata, astfel încât miresmele lor să fie proaspete, iar texturile, nealterate.

Pentru variație, renunță la morcov și ceapă verde și gătește ghimbirul odată cu fâșiile de carne. Adaugă, la finalul pasului 4, împreună cu ierburile, 2 pere feliate subțire.

Vote it up
165
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza