Fidea de orez cu mustar si ardei iute

Obtine o mancare vegetariana savuroasa combinand in stil indian fidea de orez, seminte si nuca de cocos

 

<p>Preparare: 10 minute
La foc: 15 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 317
Glucide 49 g
Proteine 8 g
Grasimi 10 g (grasimi saturate 4 g)

Ingrediente

225 g fidea de orez
25 g fulgi de nuca de cocos, neindulciti
Sare
2 linguri ulei de floarea-soarelui
1/2 lingurita seminte de mustar negru
1 ardei iute verde, fara seminte, tocat
1 ardei iute uscat, fara seminte, tocat
1/2 lingurita cumin
12 frunze de dafin, optional
5 cepe verzi, tocate
Ornare: 4 poppadom (lipii indiene din faina de linte), prajite sau facute la microunde, rupte in bucati mari

Preparare

1. Se pune o oala cu apa la fiert. Se rupe fideaua si se lasa deoparte. Se pune nuca de cocos intr-un castronel cu un varf de sare, se acopera cu 150 ml de apa clocotita si se lasa deoparte.
2. Se incalzeste uleiul la foc potrivit intr-o tigaie care nu lipeste, apoi se adauga semintele de mustar. Cand semintele incep sa sara, se pun ardeii iuti, cuminul si dafinul (optional), calindu-se 20-25 de secunde. Se adauga ceapa verde si se mai caleste 2 minute.
3. Se adauga fideaua, 450 ml de apa clocotita, nuca de cocos si apa in care a stat, apoi se da focul mai mare. Dupa primul clocot se micsoreaza flacara, se acopera vasul si se fierbe 10-12 minute, amestecand ocazional, pana cand este absorbita toata apa.
4. Se imparte fideaua in castroane si se serveste cu bucati de lipie.</p>

Vote it up
167
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza