Porții 4
8 felii rotunde de baghetă franțuzească
2 linguri ulei de măsline extravirgin
15 g unt
1 ceapă mică roșie tocată mărunt
2 căței de usturoi tocați
400 g ficăței de pui
25 g ciuperci mici, champignon sau portobello, tăiate în sferturi
3 linguri oțet balsamic
2 linguri salvie proaspătă tocată
sare și piper
frunze de salvie, pentru ornat
Mod de preparare:
1. Se încălzește cuptorul la 180°C. Se aranjează feliile de pâine pe o tavă de copt. Folosind 1 lingură ulei, se ung feliile pe partea superioară, apoi se coc 10 minute, până se rumenesc.
2. Între timp, se încing restul de ulei și untul într-o tigaie grea. Se adaugă ceapa și usturoiul și se sotează, la foc mediu, 2–3 minute sau până se moaie.
3. Se adaugă ficățeii și ciupercile și se gătesc, amestecând constant până se rumenesc uniform. În timp ce se gătesc, se rup bucăți ficățeii mai mari, folosind muchia spatulei.
4. Se adaugă oțetul balsamic și salvia și se asezonează după gust. Se micșorează flacăra puțin și se continuă gătitul alte 5–10 minute până ce ficățeii sunt făcuți.
5. Se servesc pe feliile de pâine, ornați cu frunze proaspete de salvie.
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gătit: 12–15 minute