Fettuccine Alfredo cu legume

Rapid, proaspăt, cremos și tipic italian, rețeta care a cucerit Hollywoodul
 

 

Cine e, de fapt, Alfredo?

Alfredo di Lelio a fost proprietarul unui mic resta­urant din Roma. El a inventat un fel de mâncare delicios cu paste fettuccine, unt, smântână și parmezan. Proprietarul trebuie să fi gătit pentru prima oară această mâncare acum aproximativ 100 de ani, pentru soția lui, care suferea de anorexie. Pastele fettuccine au devenit rapid hrana preferată a oaspeților săi. Chiar și staruri de cinema de la Hollywood au fost fascinate de tăițeii făcuți în stil Alfredo.

 

Ingrediente pentru 4 porții

360 g fettuccine

300 g broccoli

240 g morcovi, tăiați pe jumătate

150 g mazăre verde (proaspătă sau congelată)

1 ardei roșu mare, tăiat fâșii subțiri

1 lingură margarină

1 cățel mic de usturoi, tocat

2 linguri de făină

½ linguriță de sare

375 ml de lapte degresat (1,5%)

125 ml smântână de soia

70 g parmezan proaspăt ras

 

1. Se fierb pastele al dente, conform indicațiilor de pe ambalaj, și se scurg.

2. Între timp, broccoli și morcovii se fierb 5 minute în apă clocotită, într-o oală mare. Se adaugă mazărea și ardeiul. Toate se fierb al dente 3 minute, apoi se scurg.

3. Se topește margarina într-o cratiță la foc mediu. Se adaugă usturoiul și se prăjește 2 minute, până devine auriu. Se amestecă făina și sarea, se țin pe foc încă 2 minute, până se formează bule. Se toarnă treptat laptele și smântâna de soia și se aduce la fierbere. Se reduce temperatura și se lasă sosul să fiarbă 1-2 minute, amestecând până când se îngroașă.

4. Se potrivește cuptorul la cel mai mic nivel. Se topește brânza în sos. Se amestecă într-un castron pastele cu legumele și sosul și se servește.

Vote it up
137
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza