Fetele, influentate de tati

Fiicele ale caror parinti s-au implicat in viata de familie au fost mai putin predispuse unui comportament sexual riscant
 
<p>
Rolul tatalui in viata copiilor este hotarator in dezvolarea lor armonioasa. Un tata iti ofera si dragoste, dar si sentimentul de putere si siguranta. Este impamantenita ideea ca despre sex tatii ar trebui sa vorbeasca cu baietii, iar mamele cu fetele. Se pare insa ca si discutiile tatalui cu fiicele sunt extrem de importante.

Un studiu realizat la Universitatea din Arizona, citat de site-ul healthday.com, releva faptul ca fetele ai caror tati s-au implicat in viata de familie au fost mai putin predispuse unui comportament sexual riscant. „Cand fetele ajung sa se hotarasca in ceea ce priveste viata lor sexuala, influenta tatalui este foarte importanta”, spune Bruce J. Ellis, coordonatorul studiului.

In cadrul acestuia au fost analizate 59 de perechi de surori din familii separate (tatal nu s-a implicat) si 42 de perechi de surori din familii normale. S-a constatat astfel ca nu timpul petrecut alaturi de tata este hotarator, ci calitatea informatiilor pe care fata le-a primit.

Lipsa afectiunii, intelegerii din partea tatalui le determina pe fete sa caute un barbat dispus sa le ofere. Acesta poate fi de seama lor sau chiar mai mari, iar de aici la inceperea vietii sexuale e doar un pas. Insa daca tatal discuta cu fiica despre respectul de sine, despre baieti, despre consecintele unor raporturi sexuale neprotejate, atunci increderea in fortele proprii ale fetei va creste si nu va mai fi tentata sa intre orbeste intr-o relatie de natura sexuala.

Discutiile despre sex pe care un tata le poarta cu fiica lui trebuie sa atinga atat latura fizica (boli cu transmitere sexuala, sarcini nedorite etc.), cat si latura afectiva. El va avea astfel ocazia sa-i vorbeasca despre valorile familiei, despre dragoste, iubire, astfel incat fata sa stie la ce sa se astepte de la o relatie sexuala.

Citeste stirea integrala pe SmartWoman.ro

</p>
Vote it up
204
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza