Festival pentru copiii cu dizabilitati

Copiii si tinerii cu dizabilitati sunt asteptati la Festivalul Folcloric „Dobrogea, Mandra Gradina”, editia 2011 
<p>La acest concurs se pot inscrie concurentii cu reale aptitudini muzicale care se vor intrece la tarmul marii, in perioada 19-25 iunie. Festivalul este destinat in special copiilor si tinerilor cu dizabilitati, insa pot participa solisti vocali si instrumentisti de muzica populara cu si fara dizabilitati, cu varste cuprinse intre 8 si 25 de ani.
In acest an, pentru persoanele cu dizabilitati, atat concurentii cat si insotitorii vor beneficia de servicii de masa si cazare gratuite.
Fiecare participant cu sau fara dizabilitati va concura individual, avand spatiu de scena de 10 minute rezervat pentru prezentarea costumului popular si interpretarea a doua cantece. Pentru concurentii participanti la categoriile de varsta 14-18 ani si 19- 25 ani este obligatorie interpretarea unui cantec doinit sau a unei balade si interpretarea unei melodii cu acompaniament orchestral.
Aceasta regula se aplica si categoriei de interpreti cu dizabilitati. In cazul categoriei de varsta 8-13 ani, cele doua cantece vor fi selectate la alegere de catre interpret. Fiecare concurent va aborda un repertoriu la alegere, specific zonei sau subzonei folclorice pe care o reprezinta si va purta un costum adecvat acesteia. Nu vor fi admisi solisti vocali si instrumentisti atestati.
Organizatorul evenimentului este Asociatia pentru Cultura, Invatamant si Turism Constanta, insa cea care se va ocupa de inscrieri este Asociatia IHTIS Botosani.</p>
Vote it up
178
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza