Festival de teatru de animatie

Bucurestiul se va transforma, intre 24 noiembrie si 4 decembrie, in capitala internationala a teatrului de animatie
 
 
Cea de-a VII-a editie a Festivalului International al Teatrului de Animatie "Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie" se va desfasura la Bucuresti intre 24 noiembrie – 4 decembrie 2011. Desfasurat sub egida TANDARICA - 66, festivalul este deja un reper pe ”harta” culturala a Bucurestiului. Invitatii din tara si din strainatate ai festivalului vor sustine spectacole in cele doua sali ale Teatrului din Piata Lahovari, informeaza comunicatul Teatrului de Animatie Tandarica, organizatorul evenimentului.

"Luna decembrie a reprezentat intotdeauna un bun prilej de a face cadouri celor mici. Cu putin timp inaintea Sarbatorilor, Mosul se va aseza la sfat si va descarca din desaga sa: cele mai bune, mai recente, mai jucate titluri si mai premiate spectacole ale teatrului nostru, adica cele mai cunoscute si mai iubite basme ale literaturii universale si romanesti pentru copiii de toate varstele, reprezentatii ale teatrelor invitate din tara, dar si din strainatate. Va fi creata o  ambianta de basm, un cadru scenografic specific, cu papusi si marionete. Odata ajunsi la teatru, copiii vor intra in tara personajelor unde vor petrece momente deosebite in compania celor mai indragiti eroi ai povestilor si basmelor, vor asculta fragmente muzicale cunoscute", sustin organizatorii.

Teatrul TANDARICA si-a propus sa organizeze cea de a VII-a editie a festivalului intitulat „Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie” din dorinta de a le oferi micutilor spectatori si nu numai, un regal de culoare, de maiestrie si de voie buna.

Potrivit comunicatului, in festival vor participa trupe de profil din Romania (Bucuresti, Galati, Arad, Alba Iulia, Cluj Napoca, Tg. Mures, Craiova, Iasi), dar si din strainatate (Spania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Italia, Israel). De asemenea, vor avea loc numeroase workshop-uri (de pantomima, de origami, de teatru de umbre, constructie de papusi din baloane si sosete), lansari de carte, vernisarea unei expozitii de scenografie, proiectii cu spectacole de animatie, conferinte sustinute de personalitati remarcabile din Romania (Cristian Pepino, Victor Ioan Frunza, Mihai Gruia Sandu) sau din strainatate ca Marek Waszkiel, director al Teatrului de papusi din Byalistok si Ivica Simic, director de teatru si secretar general ASSITEJ. O sectiune speciala este dedicata spectacolelor studentesti (UNATC Bucuresti), dar si initiativei particulare in domeniu (Compania Hai-Hui).

In cadrul festivalului va fi acordat Premiul de excelenta in arta animatiei, care din acest an poarta numele de Michaela Tonitza Iordache, doamnei Carmen Marginean, experimentata marionetista a Teatrului de marionete din Arad. In 2010, a fost instituit un premiu similar pentru corpul tehnic, care anul acesta se va acorda domnului Victor Truta, sculptor de papusi la Teatrul Gulliver din Galati, ajuns la venerabila varsta de 81 de ani.

 
Vote it up
251
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza