Festival de filme cu buget mic

Cinefilii din Capitala au parte, timp de o saptamana, de un adevarat festin pe marile ecrane
 

<p>

Cea de de-a opta editie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), festivalul de film cu buget mic si filme mari, si-a deschis portile. Anul acesta evenimentul are loc, intre 27 septembrie si 7 octombrie, la Sala Union (Paul Calinescu) a Cinematecii Romane, Sala Horia Bernea a Muzeului National al Taranului Roman si clubul Fabrica.

Deschiderea festivalului a avut loc la Cinemateca Union, prin proiectia in avanpremiera a celui mai recent film, Reintoarcerea, al cunoscutei regizoare Judit Elek.

„Reintoarcerea” (Visszatérés / Retrace), o coproductie Ungaria–Romania–Suedia din 2011, a fost proiectat in prezenta regizoarei, a actorilor András Demeter si Attila Gáspárik, precum si a line producer-ului Zsolt Pall.

Alte doua filme remarcabile ce poarta marca Judit Elek vor fi proiectate in cadrul festivalului, facand parte din sectiunea „2 x 3” a Ro-IFF: „Ziua Mariei” (Mária-nap / Maria’s Day, 1984), selectionat la Cannes, „Amintirile unui rau” (Tutajosok / Memories of a River, 1990).

In zilele urmatoare, publicul Ro-IFF se mai poate delecta cu doua filme regizate de Radu Gabrea: „Rosenemil” (coproductie Germania-Franta-Elvetia-Romania, 1993), bazat pe un roman de Georg Hermann, si „Nu te teme, Iacob!” (Furchte dich nicht, Jakob! / Fear Not, Jacob!), un film psihologic, adaptare dupa nuvela lui I. L. Caragiale „O faclie de Pasti”.

Primul week-end al festivalului le ofera spectatorilor bucuresteni – fie cinefili, fie plictisiti de eternele blockbuster-uri hollywoodiene care ne invadeaza ecranele – multe alte surprize placute si intalniri cu inzestrati cineasti din zona Marii Negre sau regizori-femei.

Pretul biletelor de intrare la Ro-IFF este de 5 lei, pentru Sala Union (Paul Calinescu) a Cinematecii Romane, si de 7 lei, pentru Sala Horia Bernea a Muzeului National al Taranului Roman. Proiectiile din Club Fabrica au intrarea libera.

Detalii despre programul proiectiilor gasesti pe http://www.ro-iff.ro/

</p>

Vote it up
216
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza