Fereste-te sa fii pesimist

Chiar daca nu esti un optimist, vei fi mai sanatos daca renunti la gandurile negative
 
<p>
Chiar daca nu esti un optimist convins, evitarea pesimismului te poate feri de stres si probleme de sanatate, sugereaza un studiu intreprins la Ohio State University. Cand cercetatorii au testat 224 de adulti cu varste mijlocii si mai inaintate, au descoperit ca aceia care erau de acord cu afirmatii precum: “Daca mi se poate intampla ceva rau, se va intampla precis”, se simteau, un an mai tarziu, mai stresati si anxiosi decat cei cu o atitudine neutra.

“Asta nu inseamna ca optimismul nu conteaza”, afirma cercetatorul Robert MacCallum, doctor in filozofie, profesor universitar. “Dar pesimismul are un impact mai puternic decat optimismul”.

Punerea la indoiala a atitudinilor negative te poate ajuta. Nu te invinovati daca vocea aceea mica si rautacioasa din cap continua sa comenteze: “Este oribil” sau “Nu o sa se rezolve niciodata”. Nu te poti astepta  sa devii un superoptimist peste noapte – si probabil nici nu e nevoie.

Mai bine invata sa crezi in afirmatii precum: “Asa este, dar acum stiu ce se intampla si pot sa iau masuri ca sa rezolv problema” sau “Chiar daca ma doare, o sa am o zi buna, deoarece am de gand sa… (aici introdu trei lucruri amuzante din programul tau)”.
</p>

Vote it up
145
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza