Femeile ar trebui sa bea multa cafea

S-a descoperit ca  aceasta bautura  ofera protectie impotriva cancerului la san
<p>Oamenii de stiinta suedezi sustin ca femeile care beau cel putin cinci cesti de cafea pe zi prezinta un risc scazut de a dezvolta cancer la san. Pentru a ajunge la aceasta concluzie expertii au analizat un grup de 6.000 de femei si au constatat ca voluntarele care beau multa cafea nu sunt expuse riscului de a se imbolnavi de cancer de san, informeaza BBC.
"Rezultatele ne-au surprins si pe noi. Deocamdata nu putem explica cu exactitate ce substanta din cafea ofera protectie impotriva acestei maladii, dar studiile viitoare vor arata cum actioneaza cafeaua impotriva cancerului mamar", explica prof. Per Hall, de la Institutul Karolinska din Stockholm. Dupa primele analize, cercetatorii sustin ca prezenta antioxidantilor polifenoli in cafea ar fi cea care ar oferi protectie impotriva acestei boli.
Pentru ca, atunci cand vine vorba de acest tip de cancer, doar 5% dintre cazuri sunt ereditare, restul fiind provocate de o dieta nesanatoasa, specialistii au analizat obiceiurile alimentare care ar putea sa il genereze. Astfel, s-a constatat ca, in cazul femeilor care au baut peste cinci cesti de cafea pe zi, pericolul de a se imbolnavi de cancer mamar a scazut cu pana la 70%.
Statisticile de specialitate arata ca aceasta boala este cea mai des intalnita forma de cancer la femei, mai ales in randul celor cu varsta cuprinsa intre 40 si 55 de ani. Potrivit datelor, la fiecare trei minute o femeie este diagnosticata cu cancer de san la nivel mondial, iar la fiecare 14 minute o femeie moare din aceasta cauza.</p>
Vote it up
126
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza