Femeile și mișcarea

Ce trebuie să știe o femeie înainte de a se apuca de sport
 

Majoritatea recomandărilor legate de exercițiile fizice sunt valabile pentru ambele sexe – dar pentru a obține beneficii maxime, femeile trebuie să țină cont de anumite aspecte deosebit de relevante pentru ele.

 

• Ignorați oglinzile de la sală. În sălile de exerciții sunt instalate adesea oglinzi. Acestea sunt utile pentru a vă verifica tehnica, dar imaginea dvs. din oglindă poate avea un impact negativ. Un studiu a arătat că femeile care exersează în fața oglinzii se simt mai puțin calme și mai obosite după 30 de minute de exersat decât cele care exersează fără oglinzi.

• Puteți fi grasă și sănătoasă. Multe femei consideră că sunt prea grase pentru a beneficia de exercițiile fizice; altele se descurajează dacă nu constată îmbunătățiri semnificative în ce privește greutatea după câteva săptămâni de exersat. Dar cel mai important beneficiu al sportului este sănătatea inimii. Studiile arată că principalul factor care prezice bolile de inimă e nivelul de activitate fizică, nu greutatea.

• Verificați-vă nivelul de fier. Un studiu de la Universitatea Cornell din SUA a descoperit că femeilor cu un nivel scăzut de fier în sânge – dar nu suficient de scăzut pentru a fi considerate anemice – le este mai greu să mențină un program de exerciții decât femeilor cu un nivel normal de fier. Dacă sunteți în această situație, vorbiți cu medicul, care vă poate prescrie un supliment zilnic de 100 mg fier – această cantitate dublează nivelul de rezistență la efort al femeilor cu o ușoară deficiență de fier. Dar suplimentele de fier trebuie luate doar la sfatul medicului. Carnea roșie și ouăle sunt surse bune de fier. Consumul de suc de citrice la masă ameliorează absorbția alimentelor bogate în fier, precum legumele cu frunze verzi.

• Găsiți antrenorul potrivit. Pentru a vă păstra motivația, găsiți un antrenor în prezența căruia vă simțiți relaxată – cineva care, la fel ca majoritatea oamenilor, pare să aibă nevoie de sport pentru a arăta bine.

 

Sursa: Reader’s Digest – “Cele mai bune 1001 sfaturi pentru sănătate”

 

Vote it up
236
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza