Fast-food-ul iti face riduri

Alimentele din aceasta categorie favorizeaza acumularea toxinelor in corp
 
<p>
Pizza, hamburgerii si cartofii prajiti sunt alimente dezechilibrate din punct de vedere nutritional. Ele au un continut scazut de fibre alimentare, iar lipsa acestora din dieta duce la constipatie, ceea ce inseamna o acumulare de toxine in sange si in limfa. Aceste toxine ajung sa afecteze aspectul pielii, favorizand acneea, eczemele si ridurile. Iar lor li se adauga si aditivii care se gasesc in majoritatea alimentelor fast-food si care au acelasi efect toxic pentru piele.
Ne „fura" nutrientii
Produsele fast-food nu contin sau contin in cantitati foarte mici vitaminele si mineralele necesare pielii: vitaminele A si E, zincul, seleniul si fierul. Alimentele fast-food nu doar ca nu ne furnizeaza acesti nutrienti, dar si „fura" din cei existenti in corp. Ele contin calorii de slaba calitate, numite si „goale", care, pentru a putea fi utilizate, consuma vitamine si minerale din rezervele organismului. O persoana care mananca preponderent fast-food, in detrimentul verdeturilor, legumelor si fructelor, care sunt surse de antioxidanti, va avea un ten imbatranit inainte de vreme.
Impiedica sangele sa „hraneasca" pielea
Majoritatea alimentelor fast-food au un continut ridicat de grasimi care cresc nivelul colesterolului „rau". Exista riscul ca acesta sa se depuna pe artere si sa ingreuneze circulatia sangelui. Implicit, pielea va avea de suferit atunci cand aportul de nutrienti si de oxigen se reduce ca urmare a depunerilor de colesterol.
La aceasta se adauga si efectul grasimilor hidrogenate din fast-food. De regula, cartofii prajiti si burgerii se fierb in uleiuri hidrogenate, cum este cel de palmier. Acestea sunt uleiuri vegetale transformate in grasimi semitari (pentru ca sunt mai usor de transportat si de folosit astfel), iar procesul de hidrogenare prin care trec genereaza niste compusi numiti acizi grasi trans sau grasimi trans, daunatori sanatatii.
„Grasimile hidrogenate afecteaza microcirculatia hipodermica (a tesutului cutanat) si dau pielii un aspect tern si ridat", spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Chiar si uleiurile nehidrogenate sunt periculoase daca se folosesc de mai multe ori, pentru ca ele ajung sa genereze grasimi trans.
Alimentele prajite si cele procesate, cum sunt cele fast-food, genereaza in corp o cantitate ridicata de radicali liberi. „Este un lucru demonstrat astazi ca aceste substante duc la imbatranirea prematura nu doar a pielii, ci a tuturor organelor si tesuturilor.
Ataca fibrele de colagen
Radicalii liberi ataca fibrele de colagen care confera elasticitate pielii si favorizeaza in acest mod formarea ridurilor. Ei ataca insa si ADN-ul, imbolnavindu-ne inainte de vreme. Am putea spune, deci, ca aspectul pielii ii poate trada unei persoane obiceiurile alimentare", atrage atentia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Daca am avea o cantitate suficienta de antioxidanti in organism, am putea anihila radicalii liberi, pentru ca antioxidantii sunt principala „arma " impotriva lor. Insa persoanele care mananca fast-food nu au, de regula, acesti nutrienti importanti in corp, asa incat sunt vulnerabile efectelor lor nocive.
</p>
<p>&nbsp;</p><strong><a href="http://diff4.smartadserver.com/call/cliccommand/4711480/[timestamp]?" target="_blank">Contabilii au gasit solutia pentru cele mai bune credite. Tu la Kiwi Finance ai verificat?</a></strong>
 
Vote it up
218
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza