Fast-food-ul ataca ficatul

Un studiu arata ca mancarea de tip fast-food e la fel de periculoasa ca virusul hepatic
 

<p>

Mancarea de tip fast food nu este responsabila doar de kilogramele in plus. Un studiu recent arata ca persoanele care obisnuiesc sa manance astfel de preparate isi pun sanatatea in pericol, noteaza Daily Mail.

Rezultatele cercetarii au aratat ca mancarea fast-food ataca ficatul la fel de agresiv ca si virusul hepatic. Cotidianul britanic noteaza ca printre cele mai periculoase asemenea preparate se numara cartofii prajiti, deoarece contin diferite ingredinte care ataca ficatul.

„Stim ca sarea este nelipsita de pe cartofii pe care ii cumparam de la fast-food. De asemenea, nu este niciun secret faptul ca acestia sunt preparati in grasime, dar cartofii prajiti de la astfel de restaurante contin inclusiv zahar. De ce? Pentru ca zaharul ajuta la oferirea nuantei de auriu, specifica preparatelor de tip fast food”, a declarat dr. Drew Ordon, autorul cercetarii.

Puiul prajit si inele de ceapa cumparate de la astfel de restaurante ataca, de asemenea, ficatul. „Sunt prajite in grasimi, motiv pentru care abunda in grasimi saturate (nr. grasimi „rele”), ceea ce afecteaza ficatul”, a mai precizat autorul cercetarii. Dr. Ordon spune ca impactul resimtit de ficat in cazul in care mancam des produse fast food este asemanator cu impactul virusului hepatic.

</p>

Vote it up
97
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza