O garnitura rafinata, cu fasole verde in sos de soia si ghimbir proaspat, care merge ca atare sau cu un gratar de miel
Timp preparare: 10 minute
La foc: 5 minute
Se obtin 4 portii
Ingrediente
500 g fasole verde
Sare
2 catei de usturoi, tocati fin
1/2 lingurita de ghimbir, maruntit
2 linguri sos de soia
1/2 lingurita zahar
Preparare
1. Se ia cate o mana de pastai de fasole verde si se taie in doua.
2. Se pune o oala cu apa la fiert si se da in clocot, se adauga fasolea si un praf de sare si se lasa sa dea in clocot. Se da focul la mic si se fierbe astfel
3 minute sau pana este fiarta fasolea.
3. Se pun intr-un castron usturoiul, ghimbirul, sosul de soia si zaharul si se amesteca pana cand se dizolva tot zaharul. Se scurge fasolea, se amesteca cu sosul si se serveste.
Varianta: se poate prepara si cu morcovi taiati sau boabe de porumb, ajustand timpul de fierbere.