Fasole verde cu sos de soia

Din volumul "Cum gatim fara grasimi", Editura Reader's Digest, 2007
 

O garnitura rafinata, cu fasole verde in sos de soia si ghimbir proaspat, care merge ca atare sau cu un gratar de miel

 

Timp preparare: 10 minute

La foc: 5 minute

Se obtin 4 portii

 

Ingrediente

 

500 g fasole verde

Sare

2 catei de usturoi, tocati fin

1/2 lingurita de ghimbir, maruntit

2 linguri sos de soia

1/2 lingurita zahar

 

Preparare

 

1. Se ia cate o mana de pastai de fasole verde si se taie in doua.

2. Se pune o oala cu apa la fiert si se da in clocot, se adauga fasolea si un praf de sare si se lasa sa dea in clocot. Se da focul la mic si se fierbe astfel

3 minute sau pana este fiarta fasolea.

3. Se pun intr-un castron usturoiul, ghimbirul, sosul de soia si zaharul si se amesteca pana cand se dizolva tot zaharul. Se scurge fasolea, se amesteca cu sosul si se serveste.

 

Varianta: se poate prepara si cu morcovi taiati sau boabe de porumb, ajustand timpul de fierbere.

Vote it up
209
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza