Fasole neagra iute

Un alt fel de post, inspirat din bucataria mexicana si cu gust iute, care se serveste ornat cu coriandru proaspat maruntit, pentru un plus de aroma
<p>Preparare: 15 minute plus peste noapte pentru inmuiere
Gatire: 1 ora si 30 de minute - 2 ore si 30 de minute

Ingrediente

500 g fasole neagra boabe
1 frunza de dafin
2 linguri seminte de cumin
2 linguri oregano uscat
1/2 lingurita praf de chilli
1-2 linguri ardei iute, tocat
1 lingura boia
2 linguri ulei de floarea-soarelui
350 g ciuperci, tocate
6 catei de usturoi, tocati
400 g rosii taiate din conserva
Sare
2 linguri otet de vin rosu
Ornare: coriandru proaspat, tocat

Preparare

1. Se acopera fasolea cu apa si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se scurge, se acopera cu apa proaspata, se da in clocot si se fierbe 15 minute. Se scurge din nou, se adauga 1,2 litri de apa proaspata si frunza de dafin si se da in clocot, apoi se fierbe la foc mic 20 de minute.
3. Intre timp se incinge o tigaie mica cu fund gros. Se adauga semintele de cumin. Cand incep sa se innegreasca, se pu­ne oregano si se ames­teca 10 secunde. Luati tigaia de pe foc, amesteca praful de chilli, pulberea de ardei iute si boiaua, apoi se piseaza intr-un mojar.
3. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc potrivit si se caleste ceapa 5 minute. Se adauga usturoiul, se rumeneste 1 minut, apoi se adauga condimentele si se calesc inca 2 minute, amestecand.
4. Se adauga rosiile cu sucul lor, apoi se fierbe sosul la foc potrivit 2 minute.
5. Se toarna sosul picant de rosii peste fasole si se fierbe totul la foc mic 30-90 de minute, in functie de cat de tanara este fasolea (boabele mai batrane se fierb mai greu), pana cand se inmoaie bine, dar nu se sfarama. Se adauga apa, daca este nevoie, si se amesteca din cand in cand, pentru a nu se lipi de fundul vasului. Se mai pune sare si praf de chilli dupa gust.
6. Inainte de a se servi se adauga otetul si se garniseste cu coriandru tocat.</p>

Vote it up
110
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza