Fasole in stil creol

O mancare consistenta din boabe de fasole intr-un sos picant, asortate cu amestecul creol traditional de telina, ceapa si ardei gras
 
<p>Timp preparare: 10 minute plus peste noapte pentru inmuiere
La foc: 1 ora 15 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 146
Glucide 24 g
Proteine 10 g
Grasimi 2 g (fara grasimi saturate)

Ingrediente

150 g fasole boabe pestrita sau alba
1 lingurita ulei de masline
200 ml bulion de legume
1 ardei iute rosu mic, fara seminte, tocat
1 catel de usturoi, taiat fin
3 tije de telina, taiate bucati mari
60 g ceapa, taiata bucati mari
1 ardei gras, taiat bucati mari
1-2 lingurite praf de chilli sau boia
1 frunza de dafin
400 g rosii taiate din conserva
Sare si piper negru

Preparare

1. Se pune fasolea intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa la inmuiat peste noapte.
2. Se scurge foarte bine fasolea, se spala si se scurge din nou. Se pun boabele de fasole intr-o cratita mare, se acopera cu apa si se pune la fiert. Se fierbe 15 minute, adunand spuma de la suprafata cu o spumiera. Se scurg bine, se clatesc si se lasa deoparte sa se scurga complet.
3. Se pune uleiul intr-o cratita cu 1 lingura de bulion, apoi se adauga ardeiul iute, usturoiul, telina, ceapa si ardeiul gras. Se acopera cratita si se calesc la foc potrivit 10 minute sau pana cand legumele s-au inmuiat, agitand din cand in cand vasul pentru ca acestea sa nu se lipeasca. Se inglobeaza praful de chilli sau boia si se mai fierbe totul inca 1 minut.
4. Se adauga frunza de dafin, fasolea fiarta, bulionul ramas si rosiile si se dau intr-un clocot, apoi se reduce flacara la minim. Se acopera cratita si se fierbe la foc mic 45 de minute, pana cand fasolea s-a inmuiat, luand capacul in ultimele 10 minute pentru ca lichidul sa se poata evapora. Se adauga sare si piper dupa gust si se serveste.</p>

Vote it up
286
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza