Fasole cu carnati

Foloseste mai multe tipuri de carnat cu diverse condimente, si serveste cu sos picant de rosii si piure de cartofi si pastarnac
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare si de gatit: 30 de minute

Ingrediente:

4 carnati de buna calitate, cu continut mare de carne de porc, circa 280 g in total
1 cutie de rosii tocate, circa 400 g
2 cutii de fasole rosie sau borlotti, circa 410 g fiecare, scursa si spalata
2 linguri de chutney de rosii
2 lingurite de paprika

Piure de cartofi si pastarnac:
750 g cartofi, curatati si taiati cubulete
1 pastarnac mare, circa 170 g, tocat
2 linguri lapte semidegresat
1 lingura ulei de masline extra virgin
sare si piper

Preparare:

Se incinge grillul cuptorului la mediu. Se asaza carnatii sub grill si se frig 15 minute, intorcandu-i frecvent, pana ce sunt facuti si s-au rumenit uniform.

Intre timp, se fierb cartofii si pastarnacul intr-o oala cu apa clocotita, timp de 15 minute, pana se fac fragezi.
In acelasi timp, se pun rosiile, cu sucul lor cu tot, fasolea, chutney-ul si paprika intr-o cratita si se incalzesc incet, pana ce incep sa fiarba.
Se iau carnatii de sub grill (se lasa grillul functionand). Se lasa carnatii sa se raceasca putin, apoi se taie fiecare pe diagonala, in 4 felii groase. Se adauga feliile la mixtura de rosii si fasole. Se toarna totul intr-un vas termorezistent.
Se scurg cartofii si pastarnacul, apoi se sfarama adaugand laptele si uleiul de masline. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
Se intinde piureul in strat uniform peste mixtura de fasole, rosii si carnati. Se lasa apoi sub grill 5 minute, sau pana ce devine auriu si crocant. Se seveste mancarea fierbinte.

O idee:

• Ca sa preparati o tocana de carnati si linte cu cuscus, frigeti sub grill 4 carnati de porc italienesti, usturoiati, sau carnati de Toulouse (cu continut mare de carne). Intre timp, se toarna 250 ml bulion de legume fierbinte peste 250 g cuscus, se amesteca bine, apoi se acopera si se lasa 5 minute, astfel ca cuscusul sa absoarba zeama. Se afaneaza cu furculita, apoi se pun in cuscus coaja rasa si sucul de la 1 lamaie, 3 linguri de capere si 3 linguri de patrunjel. Se acopera cuscusul si se tine la cald. Se infier-banta 1 cutie de rosii tocate, 400 g, cu 1 cutie de linte verde, 410 g, scursa si spalata. Se adauga 2 linguri de menta proaspata, tocata si se condimenteaza. Se taie carnatii in 4 felii groase si se pun in mixtura de linte si rosii, care se toarna peste cuscus. Se orneaza cu fire de patrunjel. Se serveste fierbinte.

Avantaje:

• Includerea de boabe in aceasta reteta permite reducerea cantitatii de carne, menti-nand constant aportul de proteine. In plus, folosind o combinatie de boabe si carne, se reduce continutul de grasimi al mancarii.
• Rosiile din cutie sunt un ingredient ideal pentru a fi pastrat in camara, la indemana, nu numai din cauza pretului, dar si pentru ca sunt foarte hranitoare. Licopenul, un antioxidant valoros continut de rosii, este activat prin gatire, astfel ca rosiile in cutie sunt o sursa de antioxidanti mai buna decat rosiile proaspete.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>
Vote it up
107
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza