Fara mobile si laptopuri in scoli

Consiliul Europei vrea sa interzica telefoanele mobile si calculatoarele wireless in scoli, pe motiv ca ar fi nocive 
<p>Un comitet format din membri ai Consiliului Europei a ajuns la concluzia ca noile tehnologii pot avea efecte daunatoare asupra oamenilor si ca trebuie demarate actiuni imediate pentru a proteja copiii, scrie cotidianul britanic „The Daily Telegraph". Astfel, oficialii europeni vor sa interzica folosirea retelelor wireless si a telefoanelor mobile in scoli.

In raportul comitetului se precizeaza faptul ca este esential ca greselile facute in trecut, cand organizatiile de sanatate publica au recunoscut foarte tarziu pericolele reprezentate de substante precum azbestul sau tutunul, sa fie evitate. In acelasi raport sunt semnalate si telefoanele fixe fara fir si monitoarele pentru bebelusi, care functioneaza pe baza unor tehnologii similare, ca fiind riscante pentru sanatate.

Oficialii se tem ca radiatiile electromagnetice emise de dispozitivele wireless pot cauza cancer si pot avea efecte negative asupra dezvoltarii creierului. Ei cred ca statele membre ar trebui sa ia urmatoarele masuri:
- Sa stabileasca o limita a nivelului de expunere pe termen lung la microundele emise de telefoanele mobile. 

- Sa introduca un sistem de etichetare prin care sa fie mentionata prezenta campului electromagnetic la anumite produse si riscurile asociate cu folosirea lor. 

- Sa interzica telefoanele mobile si retelele wireless in scoli.

- Sa demareze campanii de informare, pentru copii si tineri, despre riscurile la care se supun utilizatorii.

- Sa gaseasca alternative mai putin periculoase.

Raportul contrazice astfel dispozitiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care spune ca expunerea la campuri electromagnetice prezinta un grad minim de risc pentru sanatate.</p>

Vote it up
125
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza