Fajita de creveti cu salsa de rosii

Un fel mexican neconventional, care ii permite fiecarui invitat sa-si exerseze talentele culinare preparandu-si propria portie.

 

<p>Preparare: 40 de minute
La foc: 10-12 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 549
Glucide 83 g
Proteine 37 g
Grasimi 10 g (grasimi saturate 3 g)

Ingrediente

1 lingura ulei de floarea-soarelui
1-2 ardei iuti rosii proaspeti, fara seminte, tocati marunt
2 lingurite seminte de cumin
2 catei de usturoi, zdrobiti
125 g ceapa rosie, tocata marunt
2 ardei grasi galbeni sau portocalii, tocati marunt
2 ardei grasi rosii, tocati marunt
300 g dovlecei, taiati cubulete
200 g stiuleti de porumb tanar, taiat in bucatele de 1 cm
8 foi mari de tortilla
450 g creveti fierti sau decongelati (in cazul in care au fost congelati)
2 linguri coriandru proaspat, tocat
Sare si piper negru
300 g iaurt degresat
Pentru salsa:
500 g rosii, fara seminte, descojite, tocate marunt
75 g ceapa, tocata foarte fin
1-2 ardei iuti rosii, proaspeti, fara seminte, tocati
1 lingura coriandru proaspat, tocat
1 catel de usturoi, zdrobit
1 lingura suc de lamaie sau lamaie verde, proaspat stors
Ornare: frunze proaspete de coriandru si lamaie verde

Preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190 de grade. Se amesteca toate ingredientele pentru salsa. Se pun intr-un castron pentru servit si se lasa deoparte.
2. Se incalzeste uleiul intr-un tuci si se pra­jesc ardeiul iute, semintele de cumin, usturoiul, ceapa si ardeii grasi timp de 5-6 minute, pana cand s-au inmuiat. Se adauga dovleceii si porumbul si se continua prajirea 4-5 minute pana cand se inmoaie putin.
3. Se impacheteaza foile de tortilla in folie si se incalzesc in cuptor 5 minute.
4. Se adauga crevetii peste legume si se pra­jesc rapid. Se adauga si coriandrul.
Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se scoate totul pe o farfurie mare.
5. Pentru servit, fiecare persoana va pune pe o foaie calda de tortilla iaurt, apoi amestecul de creveti si deasupra salsa. Foaia este apoi rulata si se mananca cu mana. Se pot folosi si tacamuri. In acest caz, se adauga salsa ramasa si se orneaza cu
coriandru si lamaie verde.</p>

Vote it up
130
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza