Fa-ti o ecografie mamara gratuita

In octombrie poti beneficia de o investigatie medicala care ti-ar putea salva viata
 
<p>Pe tot parcursul lunii octombrie, femeile pot sa-si faca ecografii mamare gratuite la mai multe centre din tara in cadrul unei campanii initiata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer. Campania de informare si responsabilizare cu privire la cancerul mamar “Nu am facut destul! Ajuta-ne! Mergi la control!” a fost lansata la inceputul acestei saptamani. Aceasta este o campanie sociala adresata tuturor femeilor din Romania.
De asemenea, pacientele care se programeaza, pentru aceasta ecografie gratuita, pe perioada campaniei (adica pana la 31 octombrie), o pot efectua și dupa terminarea campaniei, pȃna la sfarșitul anului 2011. Programarile se pot face online pe site-ul www.invingemcancerul.ro sau la centrele Gral Medical̆. Ecografiile mamare gratuite se vor efectua in centrele Gral Medical din Ploiesti, Pitesti, Craiova, Focsani si Bucuresti
Cancerul mamar este cea mai frecventa forma de cancer intalnita la femei si, din pacate, tot mai multe femei, din ce in ce mai tinere trec prin aceasta experienta. Cancerul mamar inregistreaza, in Romania, o incidenta de 7.929 de cazuri noi pe an si o mortalitate de 3.101 de decese anual (Globocan 2008).
Cancerul mamar este curabil daca este diagnosticat la timp. De aceea, este foarte important ca orice femeie sa cunoasca semnele si simptomele cancerului mamar, sa invete sa se automonitorizeze, si, in cazul in care observa unele dintre aceste simptome, sa se prezinte la medic cat mai repede, pentru un consult de specialitate. Facand acest lucru la timp, se poate evita agravarea bolii, ceea ce creste considerabil sansele de vindecare.
Orice femeie poate preveni aparitia cancerului mamar printr-o alimentatie sanatoasa, avȃnd un mod de viata activ, limitand consumul de alcool si tutun, precum si fiind foarte atenta la toate schimbarile care apar la nivelul sȃnilor.
Pentru informatii suplimentare privind aceasta campanie, va rugam sa contactati: Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer
abc_romania@yahoo.com sau sa accesaţi site-ul www.invingemcancerul.ro </p>
Vote it up
332
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza