Salata din papadie

Important e sa alegi o branza cu mucegaiuri albastre fara invelis din mucegaiuri albe

Timp de preparare: 25 minute

Ingrediente pentru 4 portii:

2 linguri seminte de pin

1/2 salata batavia

100 g frunze de papadie

2 pere tari

2 linguri zeama de lamaie

80 g branza Gorgonzola

1 lingura otet de vin alb

1 lingura ulei de floarea-soarelui

sare

piper negru proaspat macinat

1/4 lingurita miere

50 g frisca

Preparare:

1. Se rumenesc semintele de pin intr-o tigaie fara grasime, amestecandu-le mereu. Apoi se asaza pe o farfurie si se lasa la racit. Se curata salata batavia, se spala, se centrifugheaza si se taie in bucati.

2. Se curata frunzele de papadie, se spala, se scutura apa de pe ele si se taie cozile. Se aranjeaza salata batavia pe un platou si se orneaza cu frunzele de papadie.

3. Se spala perele si se taie in doua, se scot cozile si cotoarele. Se taie perele in felii, se aranjeaza pe papadie si se stropesc cu 1 lingura zeama de lamaie, ca sa nu se oxideze.

4. Gorgonzola se zdrobeste cu furculita, apoi se freaca impreuna cu 1 lingura zeama de lamaie, otet si ulei. Se condimenteaza din belsug cu sare, piper si miere. Se bate frisca si se inglobeaza in dressing. Se imparte dressingul peste salata. Se presara apoi semintele de pin si se serveste salata imediat.

Versiune: In loc de Gorgonzola se poate folosi branza Roquefort sau Bleu d’Auvergne sau orice alta branza cu mucegaiuri albastre.

Vote it up
145
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza