Fără poze jenante pe Facebook

Site-ul vrea să ne avertizeze când publicăm imagini nepotrivite   
 

Facebook are din nou un proiect care va stârni multe critici. Lucrează la un soft de inteligență artificială care poate, spre exemplu, să-i avertizeze pe utilizatori când postează selfie-uri atunci când sunt beți, scrie Gizmodo. Unii vor aprecia ideea, însă alții sigur vor considera că Facebook merge mult prea departe prin modul în care intervine.

Practic, Facebook vrea să creeze un sistem prin care utilizatorii sunt avertizați că ceea ce postează s-ar putea să nu fie prea potrivit, astfel că înainte ca postarea să poată fi vizibilă pe rețea vor fi întrebați dacă sigur vor să pună acel mesaj care va putea fi văzut de rude, prieteni sau șefi.

Yann LeCun, șef al diviziei de Inteligență Artificială la Facebook spune că se lucrează la acest soft care poate "învăța" să facă distingă între fotografii în care utilizatorul e treaz și între cele în care e beat. Vor fi analizați diverși parametri, iar reprezentantul Facebook spune că e nevoie de un astfel de program super-inteligent care îi poate scuti pe utilizatori de probleme ulterioare.

Facebook folosește software care poate recunoște fețele utilizatorilor, acesta furnizând sugestii pentru includerea unor tag-uri (etichetări) în postări, însă până la recunoașterea expresiei faciale mai este mult de lucru și vor mai trece câțiva ani.

Pe internet utilizatorii se arată îngrijorați de proiectul Facebook, considerând că deja se ajunge la un grad mare de intruziune și chiar de cenzură, mai ales că fiecare om este responsabil de ce postează pe rețeaua socială.

Ne putem imagina un caz în care un om perfect treaz vrea să posteze o fotografie în care zâmbește larg, iar soft-ul va interpreta acest zâmbet ca semn de beție și îl va întreba pe om dacă sigur vrea să pună pe Facebook ceva ce mai târziu ar putea regreta...

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
200
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza