Extractul de anghinare ajuta la protejarea si regenerarea ficatului

Studiile de laborator din Germania au aratat ca el ajuta la protejarea si regenerarea ficatului
 

Anghinarea este un membru al familiei botanice care cuprinde armurariul, margareta si floarea-soarelui. Cres­­cand pana la doi metri inaltime, are o corola ma­­re, rosu cu verde. Florile tinere, inca nedeschise, se pot gati, iar bazele carnoase ale frunzelor micute, impreuna cu receptaculul, sau „inima“, sunt o adevarata delicatesa. Frunzele anghinarei contin diferite sub­­stan­­te care au efect benefic asupra sanatatii daca sunt consumate in cantitatile recomandate, printre care cinarina (componenta activa cheie) si diferite flavono­­ide, in special luteolina.

Cum actioneaza. Cu toate ca extractul din frunzele de anghinare este popular in Germania de ceva timp, uti­­litatea lui a fost recunoscuta recent in alte tari europe­­ne. Studiile de laborator din Germania au aratat ca el ajuta la protejarea si regenerarea ficatului, ca urmare a unei intoxicatii. Cercetari stiintifice arata ca anghinarea stimuleaza productia fierii secretate de ficat, care apoi trece in duoden. Acest efect determina intrebuintarea cu succes a plantei in tratamentul persoanelor care di­­gera prost grasimile. Studiile au demonstrat ca extrac­­tul din frunze de anghinare a redus nivelul co­­les­­­­tero­­lu­­lui in sange la pacientii cu valori ridicate. Aces­­te des­­co­­periri au fost confirmate si de alte de cercetari re­­cente, si un alt studiu a aratat ca, in timp ce nivelul colesterolului LDL („rau“) a scazut, a crescut usor ni­­velul colesterolului HDL („bun“). S-ar parea ca aceste pro­­prietati ale extractului de anghinare de a scadea colesterolul se datoreaza continutului sau de luteolina, care inhiba sinteza colesterolului de catre ficat.

Beneficii majore. Cinarina si flavonoidele din anghi­­na­­re, printre care luteolina, sunt antioxidanti pu­­ternici care pot ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor fica­­tului, la protejarea organismului de vatamari din cauza moleculelor de oxigen instabile (radicali liberi) si, prin urmare, la combaterea bolilor. Anghinarea contine inulina, o polizaharida care incetineste viteza cu care organismul digera mancarea. Aceasta pro­­prie­­tate se manifesta astfel: daca anghinarea este ingerata ca leguma, ea poate regla nivelul glicemiei dupa masa, ceea ce o face deosebit de folositoare pentru diabetici.

Mod de administrare
Dozaj: Pentru imbunatatirea di­­gestiei, a functiei hepatice si a nivelului coles­­te­­ro­­lu­­lui: 2 capsule de 320 mg pe zi. Pentru imbuna­­­­tatirea digestiei in perioadele de consum mare de grasimi: Pana la 6 capsule de 320 mg zilnic fie o data, fie in momente diferite pe parcursul zilei.

Vote it up
51
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza