Expoziție de istorie a calculatoarelor

Deschisă între 24 aprilie și 21 iunie, la Muzeul Național de Istorie 
 

Pe 24 aprilie, la Muzeul Național de Istorie a României s-a deschis o expoziție temporară despre evoluția calculatoarelor, de la primele mașini de calcul, la computerele moderne de astăzi. Una dintre cele mai vechi piese este o mașină de calcul din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, însă sunt expuse și calculatoare românești ICE Felix. În total sunt sunt aproximativ 30 de exponate.

Expoziția prezintă evoluția calculatoarelor, de la primele mașini de calcul la computerele moderne de astăzi. Majoritatea pieselor datează din anii `70-`80 ai secolului trecut, alături de mărcile străine consacrate aflându-se și cele românești fabricate de companii precum: ICE Felix, Electronica, Centrul de Cercetări Automatică București (CCAB). Printre modelele expuse se numără și calculatoare reprezentative pentru industria IT din anii ‘80: Apple IIc, Apple Lisa 2, Commodore 64, IBM PC 5150, Apple Macintosh Plus, HP 150, terminalul Lear-Siegler ADM-3A, Osborne I și multe altele.

Una dintre cele mai vechi piese prezente în expoziție este un calculator mecanic din 1943-1944, fabricat în Suedia de compania Original-Odhner, acesta fiind și cel mai longeviv model fabricat vreodată.

Expoziția se numește “PC: O istorie fascinantă” și este organizată în parteneriat cu Muzeul Comunicațiilor și Informaticii (filială a Muzeului Militar Național Regele Ferdinand I), Muzeul Universității Politehnice din București și Ing. Dr. Alexandru Floca – colecționar.

Expoziţia este deschisă în perioada 24 aprilie–21 iunie 2015, putând fi vizitată de miercuri până duminică în intervalul orar 10.00–18.00.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
285
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza