Europa petrece in decembrie

Iata cateva dintre cele mai frumoase evenimente din Europa, in prima luna de iarna
 

<p>

Batalia de la Austerlitz: Cehia

Nu numai pasionatii de istorie sau admiratorii lui Napoleon ar fi incantati de reconstituirea celebrei batalii de la Austerlitz, care a fost pusa in scena, pe 1 decembrie, chiar pe locul in care s-a desfasurat, langa orasul Brno. Dar spectacolul e impresionant si pentru oamenii simpli. Aproximativ 900 de figuranti in uniforme, 60 de cai si 15 tunuri au lua parte, in acest an, la refacerea acestui moment-cheie din istoria Europei.

Procesiunea lui Krampus si a lui Perchten: Graz, Austria

Infricosator, dar palpitant! Pe 2 decembrie, peste 400 de creaturi ciudate cu lanturi si clopote au colindat pe strazile din Graz. E o veche traditie, prin care se incearca indepartarea spiritelor rele.

Parada Sfintei Lucia: Helsinki, Finlanda

Ziua Sfintei Lucia, pe 13 decembrie, marcheaza in tarile scandinave inceputul sarbatoririi Craciunului. O tanara, care o reprezinta pe Lucia, martira a credintei sale, in secolul al IV-lea, e incoronata in Catedrala Helsinki. Evenimentul e urmat de o parada.

Festivalul Solstitiului de Iarna: Stockholm, Suedia

In sfarsit, zilele incep sa devina mai lungi. Motiv suficient pentru o petrecere de zile mari. Focul si gheata sunt temele acestui festival, care se tine la Skansen, muzeul in aer liber din Stockholm. Dansatori cu flacari isi fac numarul printre sculpturi de gheata, in ultimul weekend dinainte de Craciun. Vizitatorii se pot delecta si cu tocana de elan si vin fiert.

Petrecerea de Anul Nou - Hogmanay: Edinburgh, Scotia

Inca nu te-ai decis unde vei sarbatori Revelionul? Ai putea sa te alaturi marii petreceri organizate anual in Edinburgh, cunoscuta si sub numele de Hogmanay. Vei avea parte de muzica live, de baruri pe strada si de niste artificii memorabile.

</p>

Vote it up
270
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza