Esti pregatit pentru un animal?

Introducerea unui membru blanos sau inaripat in camin este o decizie importanta. Inainte de a o lua, raspunde la sapte intrebari
 

1. Pot sa-mi iau acest angajament? Cainii si pisicile traiesc intre 10 si 20 de ani. Un animal vine atat cu bucurii, cat si cu obligatii: plimbari, probleme de comportament sau medicale ori gasirea unui loc in care sa stea, cat timp esti plecat in vacanta...

2. Este familia mea pregatita sa ma ajute? Nu e deloc recomandat sa-ti iei un animal de companie doar pentru ca cei mici te preseaza sa faci asta. Fiecare trebuie sa se implice.

3. Am timp? Un caine are nevoie sa fie scos de trei sau patru ori pe zi. Iar pisicii, in ciuda naturii ei independente, ii place sa aiba stapanul in preajma.

4. Dispun de suficienti bani? Hrana, tratamentele si tarifele veterinarului se pot ridica la 300-600 de lei lunar.

5. Sunt obsedat de curatenie? Cainii si pisicile lasa peste tot fire de par, care trebuie aspirate regulat.

6. Am destul spatiu? O pisica sau un cuplu de canari pot fi tinuti intr-o garsoniera, dar anumite rase de caini nu pot fi crescute decat in case care au curte.

7. Pot sa il iau cu mine in vacanta? Daca raspunsul este „nu“, atunci trebuie sa stii ca poti sa te bazezi pe un prieten sau un vecin care sa-ti hraneasca pestisorul, sa-l scoata afara pe Azorel sau sa-i schimbe nisipul pisicutei Kitty.

INFO BONUS
Pasarile adora fructele proaspete. Fii sigur ca le schimbi, zilnic, fructele si le cureti resturile, care pot deveni surse de bacterii pe fundul coliviei.

STIRE
Cafeneaua cu pisici
In Viena, iubitorii de pisici sunt fericiti! La Café Neko („pisica“, in japoneza) poti sa-ti
savurezi cafeaua in timp ce dezmierzi una din cele cinci pisici ale casei. Deschis de Takako
Ishimitsu, o japoneza maritata cu un austriac, localul a fost inspirat de un curent la moda in Tara Soarelui Rasare: cafenele tip cat cafés, unde clientii vin sa se bucure de momente linistite in compania prie-tenoa-selor feline.

Vote it up
566
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza