Escalop de curcan cu citrice

Dulceata acrisoara a citricelor merge foarte bine cu carnea de pasare, mai ales cu cea de curcan, care este mai fada
 
<p>
Se obtin 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: circa 10 minute

Ingrediente:

4 fripturi mici din piept de curcan fara piele, circa 115 g fiecare
30 g unt
4 salote mari feliate subtire
1 catel de usturoi pisat
400 g fasole verde subtire curatata
2 linguri miere
coaja rasa si sucul de la 1 portocala
coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
sare si piper

Preparare:

Se pun fripturile intre foi de film alimentar si se bat ca sa se aplatizeze la circa 5 mm grosime. Se pun deoparte.

Se topeste untul intr-o tigaie mare, se adauga salotele si usturoiul si se gatesc, amestecand, timp de 2–3 minute, sau pana se moaie, dar nu se rumenesc. Se scot salotele si usturoiul din tigaie, cu o spumiera, si se pun deoparte.
Se pun escalopurile in tigaie, pe un singur strat, si se prajesc 2–3 minute pe fiecare parte.
Intre timp, se fierbe fasolea verde intr-o oala cu apa sarata, timp de 3–4 minute, sau pana se face frageda. Se scurge si se spala rapid in apa rece, pentru a stopa procesul de gatire. Se pastreaza la cald.
Se amesteca mierea cu coaja rasa si sucul de la portocala si lamaie. Se scot escalopurile din tigaie si se pastreaza la cald. Se pun in tigaie mixtura de miere, salotele si usturoiul si se asezoneaza dupa gust. Se dau in clocot si se lasa sa bolboroseasca circa 2 minute, amestecand constant.
Se asaza fasolea verde pe cele 4 farfurii, si peste ea se pune cate un escalop de curcan. Deasupra se pune sosul cu salote si usturoi.

Avantaje:

• Carnea de curcan contine si mai putina grasime decat cea de pui, fiind una dintre cele mai slabe tipuri de carne disponibile.
• Toate citricele sunt o excelenta sursa de vitamina C. Studiile au arata o corelatie intre un aport regulat de vitamina C si mentinerea functiei intelectuale la persoanele in varsta.

Cateva idei:

• Folositi 4 fileuri din piept de curcan, circa 125 g fiecare. Fiind mai groase un pic decat escalopurile, trebuie gatite cam 5 minute pe fiecare parte.
• Inlocuiti bucatile de piept de curcan cu 4 piepti mici de rata, dezosati, circa 550 g in total. Indepartati pielea si grasimea de pe piepti. Frigeti-i la tigaie 3 minute pe fiecare parte, daca va place carnea un pic roz, sau mai mult, ca sa fie bine facuta. Pentru sos, folositi coaja rasa si sucul de la un grepfrut roz in loc de portocala si lamaie. De asemenea, adaugati o bucata de tulpina de ghimbir, taiata feliute subtiri, si 1 lingura sirop de ghimbir, din aceeasi cutie.
• Inlocuiti fasolea verde cu 3 praji taiati fideluta, prajiti in 1 lingura ulei de floarea-soarelui.
 
Pentru mai multe retete culinare vizitati site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
134
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza