Eroi de film la vârsta a treia

Fotografii inedite în care seniorii imită personaje celebre din filme clasice
 

Galant şi periculos ca James Bond? Elegantă şi misterioasă, ca Audrey Hepburn? Cine n-a visat să fie, măcar o zi, în pielea lor. Câţiva bunici ne învaţă că niciodată nu e prea târziu… Pentru o şedinţă foto, ei au recreat momente din filme clasice şi au intrat cu mult umor în pielea celebrelor personaje.

Ceva deosebit se întâmplă în Casa seniorilor Contilia, din oraşul german Essen. Rezidenţii săi de vârsta a treia au avut şansa să se transforme, pentru o zi, în staruri de Hollywood şi să pozeze pentru un calendar original. Modelele alese aveau între 75 şi 98 de ani şi trebuia să redea întocmai expresiile şi gesturile care i-au făcut faimoşi pe James Dean, Marilyn Monroe sau Audrey Hepburn.

O companie de închirieri de costume le-a pus la dispoziţie elementele de decor, ţinutele şi accesoriile, iar stiliştii au avut grijă ca părul şi machiajul să redea cât mai fidel înfăţişarea personajelor de cinema. Dar ridurile, firele de păr alb sau cicatricele au rămas intacte, ca o celebrare a persoanelor din spatele personajelor. Fără filtre şi fără retuşuri.

„A fost o distracţie pe cinste“, povesteşte Walter Loeser, unul dintre pensionari. „Îmi place să evadez din când în când din rutină, iar această şedinţă foto a fost binevenită“. La cei 98 de ani ai săi, Walter s-a transformat în Billy, din Easy Rider, echipat din cap până în picioare în haine de motociclist. „Eram îmbrăcat numai în piele. M-am simţit foarte macho“. Doamnele nu au rămas indiferente la apariţia lui. Una dintre ele chiar i-a spus: „Părinţii mei mă tot avertizau să mă feresc de băieţi ca tine“. Iar Walter i-a replicat: „Şi pe bună dreptate!“

„Pentru mine a fost o bucurie să stau pe aşa o motocicletă“, mărturiseşte entuziasmat Kurt Neuhaus care, la 90 de ani ai săi, l-a personificat pe Wyatt din Easy Rider. „Roteam puţin de ghidon şi aş fi putut oricând să demarez în forţă. La asta mă gândeam“.

„Când am păşit în platou şi s-a dat drumul la maşina de vânt, chiar m-am simţit ca o vedetă“, spune şi Ingeborg Giolbass, de 84 de ani. Nu e de mirare, pentru că Ingeborg a fost cea aleasă să o imite pe Marilyn Monroe, în cea mai admirată postură a sa, din filmul The Seven Year Itch.

„Extraordinar“, este cuvântul pe care l-a folosit Lothar Wischnewski, de 77 de ani, pentru a descrie şedinţa foto. El a fost unul dintre cei doi Blues Brothers. „În general, nu am motive să mă plâng de plictiseală. Dar cine ar fi crezut că noi, cu traiul nostru liniştit, vom fi trimişi într-o astfel de «misiune picată din cer»?“, glumeşte Lothar.

Vote it up
187
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza