Enigmele mormantului unui rege

Marea Piramida din Giseh este una din­tre cele mai stu­di­a­te con­­stru­­ctii din lume
 

Marea Piramida din Giseh, con­s­­tru­­ita in se­colul al XXVI-lea ­i.Cr., este una din­tre cele mai stu­di­a­te con­­stru­­ctii din lume. De-a lun­gul seco­­lelor, faptele reale s-au amestecat cu ima­ginatia in numeroase teorii privind pira­mida. Una dintre cele mai neor­todoxe teorii ii apartine filozofului american Manly Hall, care credea ca a fost construita de supravietuitorii continen­tului pier­­dut, Atlantida.

Parapsiholo­gul Ed­gar Cayce afirma ca aceasta pi­­ramida e un de­pozit de cunostinte ale umanitatii, incorporate intr-un cod inca nedescifrat. La un moment dat, s-a afirmat ca forma pi­ra­midala ii confera puteri speciale.

In anii 1940, inginerul ceh Karel Drbal a pus la punct o noua metoda de a pastra lamele de ras ascutite. El a creat o macheta din carton in miniatura, de 15 cm, a Marii Piramide din Giseh, orientata pe directia nord-sud, si a pla­sat ina­­­untru o lama de ras, despre care a sus­tinut ca a rezistat la 100 de utilizari. Curiozitatea lui Drbal a fost starnita de afirmatia lui Antoine Bo­­vis, conform caruia vietatile mici care au ajuns in camera fu­­ne­­rara a regelui nu s-au descompus dupa moarte.

Interesul pentru ca­­pa­­ci­­ta­­tile misterioase ale piramidei a con­­dus si la alte teorii de potentiale vin­­decari, conservare a mancarii si efecte neobisnuite de meditatie.
 

Vote it up
233
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza