Energizant cu ardei gras rosu

Bauturile proaspete de fructe si legume reprezinta cea mai usoara cale de a adauga in hrana zilnica vitamine si minerale
 
 
Numar portii: 4
Timp de preparare: 20 de minute, plus 15 minute pentru racire

Ingrediente:

1 ardei gras rosu, mare
200 ml suc de rosii
4 tulpini de telina, tocate mare
cateva picaturi de sos Tabasco
Pentru servit
cuburi de gheata
paprika
frunze de telina, pentru ornat (optional)


Preparare:

Se incalzeste la maximum grillul cuptorului. Se coace ardeiul 10 minute, intorcandu-l frecvent, pana ce coaja este rumenita uniform. Se pune ardeiul intr-o punga de polietilena si se lasa sa stea 15 minute, sau pana cand s-a racit indeajuns ca sa poata fi manuit.
Se descojeste ardeiul, apoi se taie in jumatate si se indeparteaza semintele, cotorul si vinisoarele albe. Se taie pulpa in bucatele.
Se amesteca ardeiul, sucul de rosii si telina intr-un robot de bucatarie (sau blender), pana cand se obtine un piure. Pentru ca amestecul sa fie foarte omogen, se paseaza printr-o sita. Se inglobeaza si sosul Tabasco.


Se toarna bautura in 2 pahare mari si se adauga cateva cuburi de gheata. Se presara deasupra putina paprika si se orneaza cu frunze de telina, daca se doreste. Bautura se serveste imediat.

Cateva idei:


• Pentru a obtine un suc de fructe cu sfecla si telina, se da pe razatoarea mare 1 sfecla si se feliaza 2 tulpini de telina, dupa care aceste ingrediente se combina cu sucul si coaja rasa de la 1 limeta si cu 150 ml de suc de mere. Se adauga un praf de scortisoara macinata. Bautura se serveste in pahare mari, peste cateva cuburi de gheata.
• Pentru a prepara un energizant cu ghimbir si portocale, se toaca 2 mere de desert, curatate de cotor, si 2 portocale, descojite si curatate de pielite si samburi. Se fac piure, impreuna cu 1/2 lingurita de radacina proaspata de ghimbir, rasa, si 500 ml de suc de morcovi.

Avantaje:


• Continutul de vitamine al acestei bauturi ii justifica denumirea de energizant. Ardeii grasi rosii sunt o excelenta sursa de vitamina C si beta-caroten (antioxidant si nutrient pe care organismul il converteste in vitamina A). Sucul de rosii contine si el vitamina C.
• Telina aduce potasiu in organism. In plus, este un diuretic natural, combatand retentia de lichide si de sare – si fiind, in consecinta, de mare ajutor in scaderea tensiunii arteriale.
 
Vote it up
145
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza