Elevii vor fi controlati la greutate

Din septembrie, profesorii vor verifica, la scoala, greutatea, inaltimea si circumferinta abdominala a copiilor si tinerilor
 

<p>Odata cu debutul anului scolar, va incepe o campanie nationala de preventie a obezitatii in randul prescolarilor, elevilor si studentilor.

Campania va consta in monitorizarea, de catre cadrele didactice, a greutatii, inaltimii si a circumferintei abdominale a copiilor si tinerilor.

Astfel, in timp se va observa daca acestia vor lua in greutate, iar posibilele cazuri de obezitate vor fi trimise catre medicii de specialitate.

Anuntul privind lansarea campaniei a fost facut in cadrul Conferintei Nationale "Obezitatea in centrul patologiei metabolice", desfasurata saptamana trecuta la Bucuresti.

Potrivit specialistilor prezenti la conferinta, in Romania, numarul copiilor obezi s-a dublat in ultimii zece ani. Datele arata ca, in 2001, 1,7% dintre elevii de gimnaziu din tara noastra erau obezi. In acest an, procentul a ajuns la 3,6%.

Principalele motive ale cresterii numarului persoanelor obeze sunt sedentarismul, consumul excesiv de alimente de tip fast-food si hipercalorice.</p>

Vote it up
167
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza