Elevii vor face si gradinarit la scoala

Scolarii vor efectua, in anul scolar 2010-2011, vizite la ferme pomicole sau legumicole si vor participa la gradinarit
 

<p>Programul de incurajare a consumului de fructe in scoli cuprinde si o serie de masuri adiacente pentru pentru formarea si fixarea de obiceiuri alimentare sanatoase in randul copiilor.

Aceste masuri sunt cuprinse intr-un proiect de Hotarare de Guvern elaborat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Pentru anul scolar 2010-2011, Ministerul Agriculturii propune ca masuri adiacente organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la statiuni de cercetare pomicola sau legumicola, la zilele recoltei, expozitii, targuri sau alte evenimente ori activitati similare.

De asemenea, elevii ar putea participa la activitati de gradinarit sau la concursuri tematice cu premii si ar putea fi informati, prin brosuri sau materiale didactice, despre beneficiile consumului de fructe si legume proaspete.

"Acestea au ca scop constientizarea, in randul elevilor din clasele I-VIII, a specificului fructelor si legumelor ca produse agricole, a rolului acestora in alimentatia umana, precum si a beneficiilor consumului de fructe si legume proaspete si, prin urmare, crearea si fixarea de obiceiuri alimentare sanatoase. Pe termen lung, implementarea acestui program la o varsta la care se formeaza obiceiurile alimentare poate contribui la reducerea cheltuielilor destinate tratarii diferitelor afectiuni (de exemplu obezitatea si diabetul) cauzate de o alimentatie nesanatoasa", potrivit MADR.

Consiliile judetene sau locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor sunt obligate sa puna in aplicare cel putin una dintre aceste masuri adiacente, costurile urmand sa fie suportate de acestea.
Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a precizat ca aceste masuri sunt optionale pentru elevi, iar acestia nu vor fi obligati sa faca "munca patriotica".

Potrivit Ministerului Agriculturii, 1.688.995 de elevi din clasele I-VIII, din invatamantul public si privat, vor primi cate un mar pe zi, timp de cel mult 100 de zile de scoala, in cadrul programului "Fructe in scoli", care va debuta la toamna.</p>

Vote it up
189
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza