Elevii violenti vor fi urmariti

Scolarii batausi din Capitala vor avea fise personale si vor fi monitorizati
 
<p>Inregistrarea in fise unice a incidentelor violente in care sunt implicati elevi si monitorizarea acestora fac parte din strategia Inspectoratului Scolar pentru prevenirea criminalitatii in Capitala, document care confirma cresterea agresivitatii si absenteismului in mediul scolar.

Strategia de prevenire a criminalitatii arata faptul ca majoritatea conflictelor din scoli degenereaza spontan si au drept cauze nevoia de dominare, razbunarea, invidia si teribilismul.

Potrivit acestei strategii, desi nu s-au structurat inca unitati de invatamant in care violenta "sa fie o normalitate statistica", analiza realizata pe o perioada de trei ani arata ca exista "tendinte de concentrare a incidentelor in anumite scoli si licee".

In Bucuresti se inregistreaza o rata mare a absenteismului scolar comparativ cu normele impuse de regulamentul scolar. Astfel, in invatamantul primar media este de opt absente nemotivate pe an pentru fiecare elev, in gimnazial de 31 de absente, iar in invatamant liceal si scolile de arte si meserii numarul absentelor ajunge la 68, potrivit statisticilor Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Un studiu al Politiei Capitalei realizat in perioada 2006-2009 arata ca numarul grupurilor de copii care se manifestau in strada prin comportamente predelincvente sau delincvente in urma abandonului scolar sau familial era de circa 20 pe an, fiecare grup avand cate patru - sase membri.

In aceste grupuri se consuma frecvent alcool si uneori chiar si droguri. In unele grupuri erau si persoane iesite din penitenciar, care ii invatau pe minori "tehnicile de reusita infractionala".</p>

Vote it up
343
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza