Eglefin cu fidea de orez

Pește alb afumat, cu o garnitură de tăiței cu legume
 

Fideaua de orez este o specialitate din Asia, care în China simbolizează viața lungă.

 

Ingrediente pentru 4 porții

4 fileuri afumate de eglefin (fiecare de aproximativ 175 g)

250 g fidea de orez

1 ardei iute verde

80 g morcovi fragezi

80 g fasole subțire

200 g sparanghel fraged

1 lingură ulei de arahide sau ulei de porumb

1 cățel de usturoi

1-2 linguri sos de pește thailandez sau sos de soia deschis la culoare

3 linguri de supă-bază de legume

1 lingură de miere lichidă

1 linguriță ulei de susan

 

1. Se fierbe circa 1 litru de apă. Se curăță peștele. Se pune fideaua de orez într-un castron, se acoperă cu apă clocotită, se lasă să stea 5 minute, apoi se strecoară.

2. Între timp se spală ardeiul iute, se usucă, se scot semințele și se taie. Se curăță morcovii de coajă. Se spală și se usucă sparanghelul și fasolea. Sparanghelul se taie în 2-3 bucăți.

3. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare. Se curăță și se zdrobește usturoiul și se pune în ulei. Se adaugă ardeiul iute și se fierbe la foc mic timp de 2 minute.

4. Se adaugă morcovii, fasolea și sparanghelul. Se mărește temperatura și se adaugă sosul de pește, respectiv de soia, supa și mierea.

5. Se așază peștele pe legume, se acoperă și se fierbe timp de 5 minute. Apoi acesta se scoate și se păstrează la căldură.

6. Se adaugă tăițeii și uleiul de susan la legumele din tigaie, se amestecă și se prăjesc timp de 1-2 minute.

7. Se împart legumele și tăițeii pe farfurii încălzite, peste care se așază peștele și se servește.

Vote it up
174
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza