Eggah cu naut si legume

Populara in Orientul Mijlociu, aceasta omleta araba groasa e buna si fierbinte, si rece. Serveste-o cu salata de rosii si ceapa rosie
 
<p>
Se obtin 4 portii
Timp de preparare si gatit: 30 de minute

Ingrediente:

3 linguri ulei de masline extravirgin
1 ceapa mica tocata
1 catel de usturoi zdrobit
1 lingurita chimion macinat
1 lingurita coriandru macinat
putin praf de ardei Cayenne
250 g cartofi noi curatati si taiati in cubulete de 1 cm
1 ardei gras rosu mic, fara seminte si taiat cubulete
1 vanata mica, circa 200 g, taiata in cubulete de 1 cm
1 conserva de naut, circa 410 g, scursa si clatita
6 oua
2 linguri coriandru proaspat tocat
sare si piper

Preparare:

Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie de teflon cu diametrul de 25 cm cu maner termorezistent. Se adauga ceapa si se prajeste 2–3 minute sau pana incepe sa se moaie. Se adauga usturoiul, chimionul, coriandrul macinat si ardeiul Cayenne si se continua prajitul 1 minut, amestecand constant.

In tigaie se mai pune 1 lingura de ulei, apoi se adauga cartofii, ardeiul gras rosu si vanata. Se mai prajesc 5 minute, pana ce legumele se rumenesc usor.
Se adauga 5 linguri de apa, se acopera si se tin la aburi 5 minute. Apoi se scoate capacul si se continua pana cand se evapora excesul de lichid. Se adauga nautul si se amesteca.
Se bat putin ouale intr-un castron mare. Se adauga coriandrul tocat, sare si piper dupa gust. Se pune apoi amestecul de legume si naut din tigaie si se amesteca.
Se incalzeste in prealabil grillul la foc mare. In tigaie se incinge, la foc moderat, restul de 1 lingura de ulei. Se toarna amestecul de oua, aranjand legumele uniform. Se prajeste eggah, scuturand tigaia din cand in cand, 3–4 minute sau pana este aproape gata – deasupra va mai ramane putin amestec de ou nefacut.
Se pune tigaia sub grill si se coace eggah circa 2 minute sau pana se incheaga si la suprafata. Se scoate de sub grill si se lasa sa stea in tigaie 2 minute, apoi se scoate pe un platou de servit sau pe un tocator. Se serveste fierbinte, taiata in felii radiale.

O idee:

• Pentru eggah cu somon si fasole alba plata, nu se mai pun chimion, coriandru macinat si vanata, si odata cu apa, in etapa 3, se adauga 2 dovlecei taiati cubulete. Nautul se inlocuieste cu 1 conserva de fasolea alba grasa, circa 410 g, scursa si clatita. In etapa 4, in ouale batute, odata cu legumele si fasolea alba se adauga 1 conserva de somon, circa 200 g, scurs si faramitat, 2 linguri de marar proaspat tocat, 1 lingura chives proaspete tocate si coaja rasa fin de la 1 lamaie.

Avantaje:

• Cartofii noi fierti in coaja au un continut de fibre mai mare decat cartofii curatati. De asemenea, daca se spala si nu se curata cartofii, se pastreaza substantele nutritive care se gasesc chiar sub coaja.
• Nautul, ca si alte seminte de legume, este o sursa buna de fibre dietetice, in special de tip insolubil care poate ajuta la micsorarea nivelurilor marite de colesterol in sange.
</p>
<p>&nbsp;</p><strong><a href="http://diff4.smartadserver.com/call/cliccommand/4711480/[timestamp]?" target="_blank">Calea cea mai scurta spre optimizarea datoriilor este sa intrebi un consultant Kiwi Finance</a></strong>
 
Vote it up
100
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza