Echinaceea, nu sub 12 ani

Suplimentele care contin aceasta planta nu ar trebui administrate copiilor mici, se arata intr-un studiu britanic
 
Averstismentul a fost lansat de Agentia de reglementare a medicamentelor si a asistentei medicale din Marea Britanie (MHRA), care a atras atentia ca exista un risc sporit de reactii alergice in cazul celor mici, care pun in umbra orice alte beneficii percepute in urma administrarii unui astfel de supliment.
Pentru o categorie de persoane, suplimentele de echinaceea sunt remedii obisnuite pentru prevenirea sau reducerea severitatii gripei si a racelilor, noteaza BBC.
MHRA subliniaza ca avertismentul sau trebuie luat ca o masura de precautie, iar copiii mai mari si adultii pot sa continue sa consume suplimentele pe baza de echinaceea. In cazul copiilor mici, planta considerata un prim remediu naturist in cazuri de raceli comporta o serie de reactie alergice, precum eruptii cutanate, urticarie, dificultati de respiratie, iar in unele cazuri poate antrena chiar si soc anafilactic (insuficienta circulatorie acuta consecutiva unei alergii severe fata de o substanta), potential letal.
Richard Woodfield, seful departamentului pentru suplimentele pe baza de plante in cadrul MHRA, spune ca parintii copiilor care au consumat echinaceea pana la 12 ani in trecut nu ar trebui sa-si faca griji. Astfel, suplimentele pe baza de echinaceea destinate copiilor vor trebui sa fie etichetate cu avertismentul de rigoare, mai adauga acesta.
 
Vote it up
192
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza