E timpul recoltei!

Iti oferim un ghid al celor mai interesante evenimente din Europa, in luna octombrie
 

<p>

Expozitia dovleacului: Ludwigsburg, Germania
Personaje de poveste, precum Nils Holgersson sau Heidi, toate facute din dovleci se des-fata in minunatele gradini ale Castelului Ludwigsburg. Din 31 august pana pe 4 noiembrie, aproape 500.000 astfel de lucrari, in toate formele si marimile posibile, sunt expuse aici. Iar gurmanzii pot gusta celebrul strudel. Umplut, binenteles, cu dovleac!

Targul baltic de heringi: Helsinki, Finlanda
Sarati, murati sau marinati cu ceapa, mustar si marar... In capitala Finlandei, iubitorii de heringi isi pot gasi favoritii in diverse delicatese, care le vor lasa gura apa. Targul are loc intre 7-13 octombrie.

Festivalul strugurilor: Merano, Italia
In cea de-a treia saptamana din octombrie, acest oras din regiunea Tirolul de Sud celebreaza recolta de struguri prin care decorate, parade si fanfare. Bineinteles ca exista si o parte culinara a sarbatorii, garnisita cu vin, sunca si branza.

Piata de trufe: Alba, Italia
Actorul si gurmandul francez Gérard Depardieu e innebunit dupa ele ele: trufele albe din Alba. Dar nu oricine isi poate permite sa cumpere aceste ciuperci rare – o jumatate de kilogram poate costa si cateva mii de euro. Piata de trufe, care se tine in sambetele si duminicile dintre 6 octombrie si 18 no-iembrie, ofera insa si alte delicatese locale.

Targul castanelor: Mourjou en Chataigneraie, Franta
Iti plac castanele? Afla ca, pe 20 si 21 octombrie, acest orasel din regiunea Auvergne ar putea fi locul potrivit pentru tine. Localnicii servesc, cu aceasta ocazie, aproape doua tone de castane coapte, absolut delicioase.

</p>

Vote it up
276
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza