E loc pentru toata lumea

Noul minivan Mazda 5 poate transporta pana la sapte persoane. Si dispune chiar de usi glisante, deosebit de practice
 
<p>
Ce ne-a placut
Usile glisante iti permit un acces deosebit de usor la bancheta din spate, mai ales in locurile de parcare mai inguste. Optional, acestea se pot deschide si automat. Motorul diesel de 1,6 litri ofera un demaraj bun, contra unui consum excelent. Directia si cutia de viteze sunt precise.

Ce nu ne-a placut
Liniile laterale fluide – numite de Mazda Nagare Flow – nu sunt chiar pe gustul tuturor. Scaunele din spate, care maresc capacitatea la sapte locuri, sunt potrivite mai mult pentru copii, iar izolarea fonica a motorului lasa de dorit. Nu ne-a placut nici calitatea plasticului de pe bord.

Care ar fi concurentii sai
Modelul de sapte locuri Opel - Zafira Tourer arata mai elegant decat predecesorul sau. Cu toate acestea, optiunea  Flex7, care iti ofera cele doua locuri in plus din spate,  costa mai mult, iar masina nu dispune de usi glisante. In plus, pretul porneste de la 20.490 euro. Relativ nou pe piata, noul Ford Grand C-Max vine si el cu usi glisante, precum Mazda 5. Iar motorul diesel 1.6 TDCi este acelasi ca cel de pe concurentul japonez. Cel de-al treilea rand de locuri este oferit tot optional, iar varianta de baza costa 19.200 euro si nu dispune de aer conditionat. 

Verdictul
Noua Mazda 5 este spatioasa si extrem de practica pentru o familie numeroasa, cu multe bagaje. Are un pret rezonabil, tinand cont de toate facilitatile pe care le ofera, inclusiv aer conditionat in dotarea standard, dar si de confort.

Fisa tehnica Mazda 5
Motor 1.560 cc, diesel
Putere 115 cp
Viteza maxima 180 km/h
Consum 5,2 l/100 km, in test 6,1 l/100 km
Greutate 1.490 kg
Emisii CO2 138 g/ km
Portbagaj 112-969 l, lungime 4.585 mm
Pret de pornire (in Romania) 19.290  euro (TVA inclus)

Cine e Marc Klaver?

Marc Klaver, bine-cunoscut ziarist auto olandez, va testa cele mai noi modele de masini din Europa exclusiv pentru Reader’s Digest si te va tine la curent luna de luna cu tot ce trebuie sa stii despre automobile si piata de profil.

</p>
Vote it up
286
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza