Dupa dealuri, in cinematografe

Cel mai asteptat film romanesc din 2012 a intrat pe marile ecrane din tara
 

<p>

Dupa ce a cutreierat lumea intreaga, perindandu-se pe la nenumarate festivaluri cinematografice, unde a starnit aprecieri, dar si controverse, filmul “Dupa dealuri” in regia lui Cristian Mungiu a ajuns si in Romania.

Povestea lungmetrajului este plasata intr-o manastire ortodoxa. Alina (Cristina Flutur) si Voichita (Cosmina Stratan) s-au regasit intr-o manastire izolata din Romania dupa ce Alina se intoarce in tara de la munca, din Germania. Cele doua fete sunt foarte atasate una de cealalta si s-au sprijinit reciproc de cand s-au cunoscut, copii fiind, intr-un orfelinat.

Alina vrea ca Voichita sa paraseasca manastirea si sa se intoarca impreuna cu ea in Germania, dar Voichita si-a gasit refugiul in credinta si a gasit o familie in calugaritele si preotii de la manastire, asa ca refuza. Alina nu poate intelege optiunea prietenei ei. Acest refuz al Voichitei va declansa o serie de evenimente cu un final tragic.

Premiat pentru scenariu si pentru interpretare – un dublu trofeu, acordat actritelor Cosmina Stratan si Cristina Flutur la Cannes, filmul este inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu Bran, Spovedanie la Tanacu si Cartea Judecatorilor. Pelicula este si propunerea Romaniei la premiile Oscar.

</p>

Vote it up
174
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza