Dulciurile pot provoca depresie copiilor

Copiii amatori de dulciuri ar putea suferi de depresie si prezinta riscul de a avea probleme cu alcoolul
 

<p>Potrivit expertilor americani, anumiti copii sunt in mod special atrasi de dulciuri. Acestia sunt copiii provenind din familii in care exista membri care s-au confruntat cu probleme legate de consumul excesiv de alcool sau care au prezentat simptome de depresie.

Insa nu este clar, deocamdata, daca atractia pentru dulciuri este provocata de dezechilibre de natura chimica sau de educatie.
Oamenii de stiinta au declarat ca dulciurile si alcoolul stimuleaza aceleasi circuite nervoase din creier.

Expertii considera ca alcoolicii tind sa fie mari amatori de dulciuri, insa aceasta legatura este mai putin evidenta in cazul copiilor.
Cercetatorii de la Monell Chemical Senses Center le-au cerut celor 300 de copii din grupul de studiu, cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani, dintre care jumatate proveneau din familii in care au existat membri care s-au confruntat cu dependenta de alcool, sa incerce cinci feluri de bauturi dulci, ce contineau diverse concentratii de zahar.

Copiii au fost rugati sa spuna care dintre bauturile testate li s-a parut cea mai buna, iar medicii le-au pus diverse intrebari care aveau rolul de a identifica eventualele simptome de depresie.

Un sfert din totalul copiilor testati prezentau simptome ale depresiei, au stabilit cercetatorii americani.</p>

Vote it up
102
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza