Drob de linte cu sos de dovleac

Un sos de dovleac picant, care se pregateste rapid; este cea mai buna garnitura la acest drob de linte.
<p>Preparare: 20 de minute, plus 4-5 ore sau peste noapte pentru inmuiere
La foc: 55 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 358
Glucide 43 g
Proteine 20 g
Grasimi 13 g (grasimi saturate 2 g)

Ingrediente

Pentru drob:
125 g linte rosie
125 g linte galbena
1-2 ardei iuti verzi, fara seminte si taiati bucati mari
1-2 ardei iuti rosii uscati, fara seminte si taiati bucati mari
1 lingura coriandru proaspat, tocat
1 lingura frunze de curry
1 lingura ghimbir, tocat mare
1/2 lingurita praf de copt
1 ou
3 linguri ulei de floarea-soarelui
Sare
60 g ceapa, tocata marunt
Pentru sos:
225 g dovleac placintar sau dovleac turcesc, descojit, curatat de seminte si taiat in cuburi de 2,5 cm
1-2 ardei iuti verzi, fara seminte si taiati bucati mari
10-12 linguri frunze de curry
1 lingura ghimbir, tocat mare
1 lingurita zahar
175 g iaurt degresat
2 linguri ulei de floarea-soarelui
1/2 lingurita seminte de mustar negru
1 ardei iute rosu uscat, fara seminte si tocat mare
Ornare: frunze de coriandru proaspat tocate si frunze de curry

Preparare

1    Se spala lintea si se lasa la inmuiat 4-5 ore sau peste noapte.
2    Dupa ce lintea s-a inmuiat se incalzeste cuptorul la 190°C. Se tapeteaza o tava de 18 X 23 cm cu hartie cerata.
3    Se scurge bine lintea si se pune intr-un blender cu ardeiul iute, coriandrul, frunzele de curry, ghimbirul, praful de copt, oul, uleiul si sare dupa gust. Se mixeaza pana cand se formeaza o pasta, apoi se adauga ceapa si se mai mixeaza cateva secunde, pentru ca ceapa sa ramana bucati mari.
4    Se pune amestecul in tava si se netezeste. Se coace pe raftul de sus 45-50 de minute, pana cand s-a rumenit la suprafata.
5    Intre timp se pregateste sosul. Se pune dovleacul intr-o cratita cu ardeiul iute verde, frunzele de curry, ghimbirul, zaharul si se adauga sare dupa gust. Se adauga 50 ml de apa, se acopera vasul si se fierbe la foc mic 8-10 minute, pana cand dovleacul s-a inmuiat, amestecand ocazional. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca apoi se face piure cu un robot de bucatarie sau cu mixerul.
6    Se amesteca piureul de dovleac cu iaurtul. Se toarna sosul intr-un castron, se acopera si se da la rece.
7    Se scoate drobul de linte din cuptor, se indeparteaza cu grija hartia si se taie felii.
8    Se incalzeste uleiul pentru sos intr-o craticioara, la foc potrivit. Cand s-a incins, se adauga boabele de mustar si se acopera vasul. In momentul in care au inceput sa sara se ia capacul, se adauga ardeiul iute rosu si se rumeneste. Se toarna uleiul picant peste sosul de dovleac.
9    Se servesc feliile de drob cu o lingura de sos, ornate cu coriandru tocat si frunze de curry.</p>

Vote it up
254
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza