Drive test cu noul Opel Ampera

Reporterul nostru special a incercat aceasta masina cu propulsor electric. Afla cat de bine functioneaza
 
<p>
Singurul rol pe care il are motorul pe benzina, la noul Opel Ampera, este sa incarce bateria de la propulsorul electric.

Ce ne-a placut
Soferii care obisnuiesc sa parcurga doar 40-50 de kilometri pe zi vor gasi in Ampera o masina ideala. Mai ales daca au si cum s-o reincarce, apoi, in timpul noptii. Astfel, motorul pe benzina de care dispune va ramane doar unul de rezerva, in caz ca bateria de la propulsorul electric se termina.

Ce nu ne-a placut
Masina vine cu doar doua locuri in spate si spatiu cam restrans la nivelul capului. Cand bateria se epuizeaza, motorul pe benzina consuma destul de mult. Iar daca temperaturile coboara sub limita inghetului, autonomia electrica se reduce considerabil. Si pretul masinii e mare...

Toyota a lansat o versiune imbunatatita a celebrului sau model

hibrid Prius, avand o autonomie electrica sporita la 25 kilometri (31.487 euro, TVA inclus). Dar daca vrei o „electrica pur-sange“, cerceteaza indeaproape noul Renault Fluence Z.E., care are o autonomie de 185 km. Din pacate, nu e inca disponibil in Romania, iar preturile la nivel european pornesc de la 25.690 euro, in care nu intra taxa lunara de inchiriere a bateriei, intre 82 si 168 euro.

Verdict: Prin autonomia marita pe care o ofera cu Ampera, Opel reuseste sa compenseze, cu succes, unul dintre dezavantajele majore ale masinilor electrice. Este ideala pentru cei care cauta o masina confortabila, familiala si prietenoasa cu mediul.

Fisa tehnica Opel Ampera

Modelul testat Opel Ampera Komfort Edition
Putere 86/150 cp
Viteza maxima 161 km/h
Consum 1,2 l/100 km, in test 6,3l/100 km (cu bateria epuizata)
Emisii CO2 27 g/km
Volum portbagaj 310-1005 l
Pret 42.900 euro (disponibila in curand si in Romania)

Cine e Marc Klaver?

Marc Klaver, bine-cunoscut ziarist auto olandez, va testa cele mai noi modele de masini din Europa exclusiv pentru Reader’s Digest si te va tine la curent luna de luna cu tot ce trebuie sa stii despre automobile si piata de profil.

</p>
Vote it up
227
Ai votat deja!Voteaza