Drive-test cu Dacia Lodgy

Cum suntem o revista de familie, nu puteam sa nu incercam si Dacia Lodgy, o masina destinata celor cu multi copii acasa
 

<p>

Ce ne-a placut
Versiunea de baza costa 9.500 de euro si e destul de „cheala“. In echiparea Laureate, masina vine insa cu sistem de navigatie si multimedia, jante din aliaj, senzori de parcare si aer conditionat. Motorul diesel de 107 cai putere isi face treaba bine, silentios si cu un consum bun.

Ce nu ne-a placut
Cele doua locuri suplimentare, care transforma Lodgy intr-o masina de sapte locuri, costa 590 de euro in plus. Nu cauta in lista de optionale faruri de tip xenon, sistem cruise-control sau airbaguri pentru cap – nu sunt disponibile. Scaunele nu ofera suport lateral suficient.

Care e concurenta
Modelul Grand Kangoo de la Renault, compania care detine Dacia, este un monovolum care vine cu sapte locuri in dotarea standard. Pe langa faptul ca e mai lung cu 10 centimetri decat Lodgy, ofera ceva mai mult in termeni de confort si dotari. Dar si pretul porneste de la 20.190 de euro, ceea ce nu e chiar un chilipir. Tot in aceasta zona ar mai fi si modelul Caddy Kombi de la Volkswagen, care poate fi configurat cu sapte locuri. Si, dispune, asemenea modelului Renault, de usi glisante. Pret de pornire: 17.137 de euro.  

Verdict: Ieftin, dar bun. Cu noul Lodgy, Dacia a preferat sa nu iroseasca bani pe dotari scumpe si tehnologii sofisticate si sa vina cu un pret pe masura. Niciun alt producator nu ofera o astfel de masina la atat de putini bani.

</p>

Vote it up
536
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza