Dragă Moș Crăciun

Anne Roumanoff este o cunoscută umoristă franceză. Trăieşte la Paris.
 

Anul acesta, ar fi bine să-i aduci mamei câteva carduri de credit, ca să poată face cumprături fără să repete întruna: „La naiba, iar depăşesc limita de credit“. Te aştep­tăm cu bradul de Crăciun, dar unul artificial, pentru că e mai bine pentru planetă şi costă mai puţin.

Bunica îşi va petrece Crăciunul cu noi. Îl va întreba din nou pe tata: „Tot nu ţi-ai găsit serviciu?“ şi asta îl va enerva, pentru că nu e vina lui, este din cauza crizei economice. După ce va bea un pahar de şampanie, bunica va fi în toane mai bune şi ne va face complimente tuturor. Îmi va da 20 de euro într-un plic, „ca să-mi cumpăr ce vreau eu“. Eu va trebui să-i dau un pupic, în semn de mulţumire, după care voi avea urme de ruj portocaliu pe obraz şi voi mirosi ca parfumul ei de violete.

Fratele meu îţi va cere o mulţime de jucării electronice foarte scumpe, dar nu trebuie să i le cumperi. Are doar patru ani, nu ştie că e criză economică.

Pentru mine, cel mai frumos cadou de Crăciun ar fi ca familia mea să rămână mereu aşa cum este acum. De Crăciun îi simţim cel mai mult lipsa bunicului. Glumele lui nu erau deloc amuzante şi ne certa mereu că friptura e arsă, dar, de când nu mai e printre noi, parcă e prea mult loc gol la masă.

Aş vrea să aduci şi un serviciu stabil pentru tata. El spune mereu „aş vrea un serviciu stabil, dar nu-mi fac iluzii – nu mai cred în Moş Crăciun“.

Vote it up
653
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza