Dovleac copt cu esalote

Legumele coapte sunt indulcite cu sirop de artar. Se serveste ca garnitura la fripturi, in loc de cartofi copti
 
<p>Preparare: 15 minute
La foc: 30-35 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 93
Glucide 20 g
Proteine 3g
Grasimi 1 g (fara grasimi saturate)

Ingrediente

900 g dovleac pentru placinta
8 esalote
Cateva crengute de cimbru verde
1 lingurita ulei de masline
2 linguri sirop de artar sau miere limpede
Sare si piper negru

Preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190 de grade. Se taie dovleacul in doua pe lungime, se scot semintele si se descojeste, apoi se taie pulpa in cuburi de 3 cm. Se pun cubuletele intr-un castron mare.
2. Se descojesc esalotele si se pun peste dovleac, adaugandu-se crengute de cimbru. Se pastreaza cateva pentru ornat.
3. Se amesteca uleiul cu siropul de artar sau cu mierea si se adauga sare si piper dupa gust, apoi se toarna peste legume, amestecand bine.
4. Se pun legumele intr-o tava de cuptor si se coc 30-35 de minute, intorcandu-le din cand in cand, pana s-au inmuiat si au capatat o nuanta aramie. Se orneaza cu restul de crengute de cimbru si se serveste.</p>

Vote it up
171
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza